Dortmund je upisao poraz u 3. kolu

Prvi poraz za ekipu Luciena Favrea

Veliko iznenađenje u 3. kolu: Novajlija u Bundesligi srušio Borussiju Dortmund!

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u 3. kolu Bundeslige stigla na gostovanje kod Union Berlina i upisala poraz rezultatom 3:1.

Milioneri su željeli stići i do treće pobjede i tako se zadržati na vrhu tabele, ali novajlija u ligi je imao drugačije planove.

Nakon što je Dortmund imao dvije sjajne prilike da stigne do vodstva, Union Berlin je ipak prvi stigao do gola kada je Bulter u 22. minuti postigao gol za 1:0.

Ipak, Borussia je vrlo brzo uzvratila pa je već u 25. minuti bilo 1:1, a Paco Alcacer je bio strijelac gola za goste. Borussia je nakon toga imala još nekoliko prilika da stigne i do preokreta u prvom poluvremenu, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su domaći ponovo stigli do vodstva u 50. minuti kada je Bulter pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I nakon toga je Union Berlin nastavio sa dobrom igorm, a u 75. minuti je stigao i do trećeg gola kada je Sebastian Andersson pogodio za 3:1.

Borussia je nakon toga pokušavala doći do gola, ali su igrači Union Berlin uspjeli da sačuvaju svoje vodstvo i na kraju zasluženo da slave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.