Sarajevo izgubilo derbi

Musemić ponovio već viđeno, epilog je bio isti

Admin Čaušević

Sarajevo je izgubilo gradski derbi nakon duže od 15 mjeseci. Željezničar je na Grbavici slavio sa 5:2. 

U prošloj sezoni Bordo tim je bio nepobjediv za svog ljutog rivala. Tri međusobna duela donijela su dva trijumfa koševskog premijerligaša i jedan remi.

Posljednji put, do sinoć, plavi dio Šehera radovao se u maju 2018. godine. Tada je u oproštajnom derbiju Zajka Zebe Željezničar pobijedio sa 2:1, također na stadionu Grbavica.

Interesantno da je u tom duelu Husref Musemić je povukao identičan potez kao i u sinoćnjem, međutim konačan epilog je bio isti. Oba puta slavio je Željezničar.

Naime, Halid Šabanović (20) i Alen Mustafić (20) su bili starteri u derbiju igranom u maju 2018. godine, a Musemić ih je odlučio zamijeniti na poluvremenu pri rezultatu 2:1 za domaće.

Tada su u igru ušli Dušan Hodžić i Amar Rahmanović, ali rezultatskih promjena nije bilo pa je Željezničar kojeg je sa klupe predvodio Admir Adžem stigao do pobjede.

Dva izdanka Akademije FK Sarajevo su bili starteri i sinoć kada su također zamijenjeni u pauzi između dva dijela kada je na semaforu stajalo 2:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priliku su dobili Andrej Đokanović i Krste Velkoski, međutim situacija na terenu se nije promijenila u korist Bordo tima jer je utakmica završena rezultatom 5:2 za Plave.

Musemić od početka sezone muku muči s povredama važnih igrača, često je primoran da pravi rokade u ekipi zbog čega za aktuelnog prvaka BiH predstojeća reprezentativna pauza definitivno stiže u pravom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.