Navijač Fenerbahčea pratio derbi na Grbavici: Šta ga je to toliko impresioniralo?

Gledao derbi sarajevskih rivala

Navijač Fenerbahčea pratio derbi na Grbavici: Šta ga je to toliko impresioniralo?

Edmir Škorić

Ko god je sinoć došao na Grbavicu, mogao je da uživa u jednom izuzetnom nogometu, sjajnom ambijentu, pravom okršaju gradskih rivala...

Sarajevski derbi ponudio je sve što očekujete od jednog derbija - čak sedam golova, veliku borbu na terenu, lijepe poteze, pirotehničke "obračune" na tribinama, ali ne i nasilne scene. Sve je bilo baš onako kako treba da bude.

Željo je bio jučer kvalitetniji protivnik i zasluženo je savladao umorno Sarajevo s 5:2, te je novi lider na tabeli.

Nešto više od 11.000 gledatelja pratilo je derbi i to je druga najposjećenija utakmica nakon one Čelik - Željezničar, a na tribinama je bilo i stranaca.

Jedan navijač Fenerbahčea na Twitteru se pohvalio derbijem na Grbavici. Iako je vjerovatno posjetio brojne derbije u Turskoj, posebno one istanbulske, ostao je zatečen pojedinim stvrima koje je doživio u Sarajevu.

"Nema 6222 (novi zakon o elekotronskim ulaznicama u Turskoj), nema passolig kartica, nema ulaznica s visokim cijenama, nema zaštitara koji bi spriječavali navijače u svemu što pokušaju, nema saveza koji bi kažnjavao i svaku najmanju bahatost: ovdje postoje slobodne tribine koje istinski žive ultra kulturu", napisao je turski navijač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored stranih državljana, utakmicu Želje i Sarajeva pratilo je i dosta ljudi koji su došli iz drugih gradova i vjerujemo da niko nije požalio što je jučer odvojio vrijeme da dođe u Dolinu ćupova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blue21
Nanajvo je vazda umorno kada gubi
1 22
zaboti janos
Bakljada i papanijada vam divan ambijent.Samo pjesma je pravi ambijent,mali novinarcici.
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi