Čeka se potvrda transfera...

Navodno je pitanje sata: Real Madrid uskoro predstavlja novo veliko pojačanje!

Vjeruje se da je Real Madrid jako blizu da finalizuje još jedan veliki posao na ljetnom prelaznom roku, vrijedan nešto više od 70 miliona eura.

Naime, u Real bi danas, posljednjeg dana prelaznog roka, trebao stići Bruno Fernandes, sjajni veznjak Sportinga.

Fernandes je nedavno otkrio da je ovog ljeta već pristao na transfer, i to u Tottenham, ali da se Sporting i londonski klub nisu mogli dogovoriti oko visine naknade. Također, Fernandes je navodno bio jako blizu transfer u Manchester United, ali ni od toga nije bilo ništa.

Sada se vjeruje da je Fernandes pristao na ugovor koji mu je ponudio Real Madrid, neki čak tvrde da je on isti već potpisao, a ESPN izvještava da će on danas biti zvanično potvrđen kao novo pojačanje kraljevskog kluba - nakon što se finalizuju svi detalji.

Zinedine Zidane je ovog ljeta bio u potrazi za ofanzivnim veznjakom, a Real se na Fernandesov transfer odlučio nakon što su propali pokušaji da se dovedu Pogba, Eriksen ili Donny van de Beek.

Fernandes bi trebao donijeti dozu kreativnosti veznom redu Real Madrida s obzirom da je imao itekako produktivnu prošlu sezonu u dresu Sportinga - postigao je 32 gola i upisao 18 asistencija.

I sam Zinedine Zidane je poručio da navijači Reala zadnjeg dana prelaznog roka mogu očekivati jednu ili dvije "bombe". Za sada je izvjesno da će Fernandes biti jedna, ali nije poznato ko bi, ako iste i bude, mogao biti druga Realova transfer "bomba".

Predsjednik Fiorentine slučajno otkrio veliko pojačanje Reala? "On ide u Madrid za 70 miliona"

A ako su informacije koje posjeduje sportski direktor Fiorentine Daniele Prade tačne, Bruno Fernandes je spreman zaputiti se ka Madridu.

Prade je na iznenađenje mnogih takvu tvrdnju plasirao u javnost tokom zvaničnog predstavljanja najnovijeg pojačanja svog tima, Dalberta, ove subote.

Fiorentina je ovog ljeta bila zagrijana za Sportingovog Brazilca Raphinhu, ali od transfera sjajnog napadača nije bilo ništa zbog činjenice da se lisabonski tim sprema za odlazak Fernandesa - do kojeg bi prema Pradeu moglo doći svakog trenutka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Raphina je morao biti povučen s tržišta jer Bruno Fernandes ide u Real Madrid za 70 miliona eura", izjavio je Prade.

Prade očigledno vjeruje da Sporting nije sebi mogao priuštiti gubitak još jednog ofanzivnog igrača, te da zbog toga Fiorentina nije uspjela dogovoriti transfer Ralphine, a u tačnost njegovih tvrdnji ćemo se jako brzo uvjeriti...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.