Dva gola i crveni karton za Balea na La Ceramici, Realu samo bod

Španska La Liga, 3. kolo

Dva gola i crveni karton za Balea na La Ceramici, Realu samo bod

Fudbaleri Villarreala i Real Madrida podijelili su bodove večeras na La Ceramici u susretu 3. kola La Lige jer su odigrali susret bez pobjednika (2:2). 

Villarreal je bolje ušao u meč pa je do vodstva stigao već nakon 12 minuta igre, a strijelac gola bio je Moreno.

Od tog trenutka do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi, a Real do izjednačenja stiže u nadoknadi i to nakon sjajne akcije.

Sve je krenulo od Carvajala koji dodaje Casemiru, ovaj je prosljeđuje Joviću koji maestralno odigrava petom za Carvajala, a na kraju akciju završava Bale za 1:1.

U nastavku meča Real prijeti preko Tonija Kroosa u 58. minuti, ali njegov udarac sjajno zaustavlja Fernandez.

Villarreal 15 minuta kasnije uzvraća i to golom. Odbijenac je pokupio Moi Gomez i pogodio za novo vodstvo svog tima.

S porazom se nikako nije mogao pomiriti Gareth Bale pa nakon lijepe solo akcije pogađa za 2:2 u 86. minuti. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča. Zanimljivo, na kraju je Velšanin dobio i crveni karton, tačnije dva žuta u nadoknadi izgubljenog vremena.

Villarreal sada ima dva boda i nalazi se na 16. poziciji, dok je Real ostao peti sa pet bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 3. kolo:

Villarreal - Real Madrid 2:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi