zaradili 750 miliona eura

Apsolutni rekord Bayerna

Edmir Škorić

FC Bayern Minhen postigao je novi rekord kada su financije u pitanju, izjavio je njegov glavni financijski direktor Jan-Christian Dreesen.

Promet njemačkog rekordnog prvaka porastao je u sezoni 2018/19 na vrtoglavih 750 miliona eura.

"Zapravo smo imali sjajnu prošlu godinu, ne samo u smislu sporta, već i u pogledu ekonomičnosti. 750 miliona prodaje za nas je apsolutni rekord", izjavio je Dreesen.

Predsjednik uprave Karl-Heinz Rummenigge već je krajem januara najavio da se izračunao rekordan promet od preko 700 miliona eura.

Na godišnjoj skupštini u novembru 2018. godine, Bayern je za sezonu 2017/18 objavio prihod od 657,4 miliona eura, u sezoni 2016/17 bilo je još 640,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema izvješću, trenutne brojke bit će zvanično predstavljene u srijedu ujutro.

Stoga i ne čudi da je ovog ljeta, za razliku od prethodnih, Bayer konačno uložio preko 100 miliona eura u dovođenje novih igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti