Kapiten Juventusa pokidao ligamente

Chiellini uspješno operisan: Poznato kada se vraća na teren

Admin Čaušević

Sezona za kapitena Juventusa Giorgia Chiellinija je počela golom protiv Parme, a onda je uslijedio šok. 

Na posljednjem treningu pred meč sa Napolijem Chiellini je pokidao križne ligamente pa se na Allianz stadionu pojavio sa štakama u rukama.

Ovako teška povreda za nekog 35-godišnjaka može značiti i kraj karijere, međutim ne i za izuzetno borbenog defanzivca koji nema namjeru odustati.

Chiellini je jučer u Innsburgu uspješno operisan, saopšteno je iz Juventusa te ga sada očekuje višemjesečna pauza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni Italijan će pauzirati šest mjeseci što znači da će propustiti kompletan prvi dio sezone, a plan je da se na teren vrati u martu kada i počinje najvažniji dio sezone.

Chiellini je član Juventusa od 2005. godine. Zaštitni je simbol generacije Stare dame koja već osam godina u nizu osvaja šampionsku titulu na Apeninima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.