Armenac otkriva

Mkhitaryan: Nakon utakmice s Bosnom dobio sam mnogo poruka od navijača Rome

Edmir Škorić

Henrikh Mkhitaryan nedavno je stigao u Rim na posudbu kao igrač Rome.

Mkhitaryan je tek danas stigao da upozna nove saigrače, pošto je bio na reprezentativnoj akciji s reprezentacijom Armenije i stiže u slavljeničkoj atmosferi poslije pobjede nad BiH (4:2) u Jerevanu.

Upravo u tom meču imao je priliku da se susretne sa novim saigračem Edinom Džekom, ali je Mkhitaryan bio uspješniji u nedjelju.

"Sretan sam što sam ovdje. Znam gdje sam došao, znam kakvi su ciljevi i koliko je veliki ovaj klub. Naravno da postoji određeni pritisak, ali mislim da mogu da pomognem ekipi", rekao je Mkhitaryan, pa dodao:

"Mogu igrati lijevo u napadu, desno, iza napadača... Mislim da je moje najjače oružje taj prodor sa krila u sredinu".

Tek je stigao u Rim, ali dopada mi se Romina svlačionica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Danas sam se prvi put susreo s novim saigračima. U svlačionici je dobra ekipa. Trener sam također prvi put upoznao, ali mogu reći da ekipa ima svijetlu budućnost. Upoznao sam i igrače s kojima sam igrao sada tokom reprezentativnih mečeva. Razgovarao sam s Florenzijem u vezi utakmice s Italijom, a također i s Edinom Džekom. Razgovarali smo o meču, a danas smo razgovarali o raznoraznim stvarima. No, reprezentacija je sada iza nas, moramo se fokusirati na Romu", dodaje Armenac.

„Dobio sam puno poruka od navijača Rome nakon utakmice sa Italijom i Bosnom. Bili su zadovoljni mojim nastupom, a isto tako i ja", zaključio je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.