EPA

Svako će imati šta da kaže

Kovačeve metode: U Bayernu formirali 'vijeće igrača'

Niko Kovač uveo je prilično inovativnu ideju u Bayern.

Na samom startu svoje epizode u bavarskom klubu Kovač se suočavao s brojnim problemima, ponajprije se to odnosilo na 'nepokoravanje' njegovom autoritetu, ali sve to danas je stvar prošlosti.

U Bayernu se odnedavno zna ko ima pravo glasa, odnosno ko smije govoriti, a ko treba slušati. Naime, Kovač je u svoju ekipu uveo vijeće igrača koje sačinjavaju šestorica prvotimaca koji će imati ulogu 'starije braće' u odnosu na svoje kolege.

"Pod trojice kapitena, Neuera, Mullera i Lewandowskog, u vijeću su još Alaba, Kimmich i Thiago", otkrio je Kovač za Bild, pa objasnio:

“Thiago je vođa, kako na terenu, tako i van njega. Alaba je dugo radio da bi došao do ove pozicije, a Joshua Kimmich predstavlja mlađu generaciju", istakao je hrvatski trener, dodavši kako će Thiago ujedno biti i predstavnik onih koji govore španski jezik.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Slična vrsta vijeća u Bayernu je postojala i ranije, tačnije u periodu kada je u klubu bio Philipp Lahm, a sada dvije godine kasnije ponovo je na snazi.

Mnogi u Bayernu smatraju kako će ovakvo nešto doprinijeti da se smanji problem neposluha u svlačionici i da će se moći čuti svačiji glas.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.