Napravljeno zanimljivo poređenje koliko bi danas vrijedile nekadašnje zvijezde fudbala

Vrlo interesantno

Napravljeno zanimljivo poređenje koliko bi danas vrijedile nekadašnje zvijezde fudbala

S. Grebović

Specijalizovana stranica za tržišnu vrijednost igrača Transfermarkt, napravila je zanimljivo poređenje kolika bi se danas cijena kretala za nekadašnje zvijezde fudbala.

U današnjem fudbalu postalo je normalno da klubovi izdvajaju basnoslovne sume novca za dovođenje igrača u svoje redove. Danas dati 100 ili 200 miliona za nekog fudbalera postala je praktički normalna stvar, pa se s toga neki navijači s pravom pitaju koliko bi danas vrijedio Maradona ili Pele.

Po Transfemarktu, ova idealna postava Bayerna imala bi dva od tri najvrjednija igrača svijeta – između Mbappea i Neymara smjestio se Franz Beckenbauer sa 190 milijuna eura.

Granicu od 100 miliona eura probijaju još Karl-Heinz Rummenige sa vrijednošću od 155 milijuna, Lothar Matthäus 130 miliona i Uli Hoeness 125 miliona.

Zanimljivo da je upravo današnji predsjednik Bayerna Hoeness veliki protivnik vrtoglavih cifri koje se vrte u današnjem fudbalu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prema mom mišljenju, nijedan igrač ne vrijedi više od 100 miliona eura", rekao je svojevremeno u izjavi za Bild 2017 godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

beco
Smijesni su oni za danasnje fudbalere
0 6
Rus
A Oliver Kan
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi