Kapetan Rođenih za SportSport.ba

Denis Zvonić: Želju dočekujemo spremni, a protiv Bratstva smo favoriti za prolaz dalje!

Pred FK Velež u slijedećih 5 dana dva su prilično teška ispita. Prvi dolazi već sutra u okviru 8. kola Premijer Lige BiH kada Rođenim u goste dolazi lider prvenstvene ljestvice FK Željezničar, dok će već u srijedu Mostarci put Gračanice gdje ih u 1/16 finala Kupa čeka Bratstvo. 

Svjestan je i kapetan Rođenih Denis Zvonić da klub sada ulazi u period gdje njemu i njegovim suigračima neće biti lako:

"Pripremali smo se tokom reprezentativne pauze za ovu sutrašnju utakmicu" - počeo je Zvonić i nastavio: -"Sa šefom smo dosta razgovarali o stvarima koje moramo popraviti a tiču se igre i taktike. Malo smo se više bazirali i na psihički dio pripreme za ovu sutrašnju utakmicu, kao i na podizanju fizičke spreme. Spremno dočekujemo susret sa Željezničarom, imamo neka svoja viđenja i planove kako da dođemo do pozitivnog rezultata. Ne mislim da će sutra biti nekog negativnog scenarija po nas, optimista sam" - veli kapetan Rođenih.

Je li ova pauza vratila samopouzdanje i moral koji su se evidentno poljuljali nakon poraza protiv Radnika?

"Podigli smo se, šef Dudić je taj nivo komunikacije između sviju nas podigao na višu stepenicu. Atmosfera je dobra i na treninzima se radi odlično a na nama je da to sutra potvrdimo na terenu".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ždrijeb Kupa donio vam je gostovanje kod Bratstva?

"Da, sada je pred nama ovaj ubitačni tempo koji će diktirati Kup utakmice. Moramo se dobro pripremiti na to sve. Protiv Bratstva u Gračanici smo mi favoriti i uradit ćemo sve da prođemo dalje i s olakšanjem uđemo u nastavak teškog niza utakmica" - rekao je Zvonić za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.