Džubur: Pokrenuti su novi projekti, a klub se stabilizovao

Na Grbavici mogu biti zadovoljni

Džubur: Pokrenuti su novi projekti, a klub se stabilizovao

S. Mlaćo

FK Željezničar je lider na tablici Premijer lige naše zemlje.

Plavi su konačno obradovali armiju navijača koja u proteklom periodu nikako nije mogla biti zadovoljna, čak naprotiv.

Ipak, dolazak novih čelnika kluba promijenio je stvari na bolje. Za predsjednika UO izabran je Admir Džubur koji je govorio za službenu stranicu FK Željezničar.

"U proteklih devet mjeseci Klub se stabilizovao, u prvom redu administrativno, ali i još više igrački, što se direktno odrazilo i na rezultate koji su fudbaleri postigli na terenu u proteklom periodu", izjavio je Džubur i naglasio da su promjene u radu i administraciji omogućile da se određeni broj značajnih radova završi, a osiguran je nastavak u planiranju i implementaciji ključnih infrastrukturnih projekata. 

"Izgradnja krova na istoku je u toku, plaćene su sve obaveze za izgradnju travnatog terena, završen novi sistema zalijevanja na pomoćnom terenu. Istovremeno su pokrenuti i novi projekti, uređenje vanjskog dijela tribine sjever, nastavak aktivnosti na pripremi izgradnje juga, rekonstrukcija trafostanice sa pratećim elektroinstalacijama".

Na Grbavici su angažovali adekvatna pojačanja, Amar Osim je posložio kockice, pa je pogled na tabeli svima koji vole ovaj klub sjajan.

"U ovom periodu u klubu, posebno među igračima je stvorena pozitivna atmosfera, u međuvremenu su u klub stigli i aklimatizirali se Alispahić, Zec, Erić, Štilić, kao i jedan određen broj mladih perspektivnih igrača koji u narednom periodu treba da se ostvare i daju značajan doprinos šampionskom putu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Krajem prošle sezone mi smo izgubili od našeg nedvojbeno najljućeg rivala 3:0 i to na našem stadionu, na kraju prvenstvo smo završili sa 20 bodova manje od tadašnjeg osvajača duple krune. Samo nekoliko mjeseci iza toga, u jednom od najljepših derbija odigranim u Premijer ligi BiH mi smo istog rivala pobijedili 5:2 i time nakon dugo vremena preuzeli prvo mjesto na tabeli", jasan je bio Džubur.

Pozvao je navijače na zajedinštvo te istakao da je svjestan izazova koji su pred klubom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Mi smo Željini, Željo je naš!
2 1
Plavi orkestar
Admire realno je da ste vi,mislim na novu upravu,jedino uspješno kredite dizali i ništa više.Za ovaj trenutni uspjeh na zelenom terenu se mozemo svi zahvaliti Amaru i nadati se da cete vi barem ispratiti taj sportski segment i pogurati da se ovako nastavi i u nastavku prvenstva.Morate tjerati one koji su tu da se ogrebu od Zelje a uvoditi u klub one koji ga vole i koji mogu i hoce da pomognu.Samo se ništa nece uraditi pa tako ni krov a ni vanjsko uredjenje Sjevera tako da kad ste vec u klubu ulozite malo veci angazman oko ovih jako bitnih stvari i za klub a i za sve nas kojima je Zeljo u srcu.Dosta nam je više saopštenja,dajte nešto konkretno,uradite konacno nešto pa da se to nešto i vidi.Praznih obecanja i nekakvih saopštenja je svima nama više preko glave.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi