Foto: Screenshot

Mostarci objavili svoj snimak sporne situacije

FK Velež se oglasio: Nadamo se da nećemo biti svjedoci ovakvih propusta u budućnosti

Jučer su na stadionu Rođeni Velež i Željezničar podijelili bodove u okviru osmog kola Premijer lige BiH.

Meč je završen rezultatom 1:1, ali se bura nije stišala ni danas.

Naime, i jedni i drugi smatraju da su oštećeni, bh. javnosti i navijači i dalje vode raspravu o odlukama glavnog arbitra.

Sada se FK Velež oglasio na zvaničnoj Facebook stranici, a mostarski klub je objavio i video snimak sporne situacije zbog koje je poništen gol Nusmira Fajića.

Saopštenje Veleža prenosimo u cjelosti, a ispod teksta možete pogledati i video prilog:

"Iako je Velež vodio protiv Željezničara i pružio dobru igru, na kraju je osvojio samo bod.

Mnogo bure u javnosti ali i na kraju utakmice izazvala je situacija iz 54. minute kada je glavni sudija Sivac poništio gol Nusmira Fajića, pošto je dosudio igranje rukom Brandaa. Ključna stvar u ovoj situaciji je da su se i gostujući igrači bili pomirli da gube sa dva gola razlike, jer kao što možete vidjeti i na videu nijedan igrač Željezničara nije tražio igranje rukom nego su bili zatečeni zbog čega je poništen pogodak.

Situaciju iz 54. minute možete pogledati i iz drugog ugla, te možete sami procijeniti da li je Velež oštećen?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smatramo kako bi regularnost takmičenja bila što bolja, trebalo bi da se obrati pažnja na ovakve stvari i iskreno se nadamo da nećemo biti svjedoci ovakvih propusta u budućnosti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.