Amar Osim Nijemcima objasnio svoj stil, govorio i o "fenomenu koji se rađa jednom u 100 godina"

FK Željezničar odlično ušao u novu sezonu

Amar Osim Nijemcima objasnio svoj stil, govorio i o "fenomenu koji se rađa jednom u 100 godina"

A. Čaušević

Amar Osim se početkom ove godine vratio u FK Željezničar, desetak mjeseci kasnije vidljiv je napredak jer su Plavi opet konkurentni i u borbi su za sami vrh tabele.

Najuspješiji trener u historiji kluba s Grbavice dao je opširan intervju za verziju Transfermarkt na njemačkom jeziku. Osim je govorio o svemu pomalo...

"Veliki klub kao što je Željezničar treba ciljati na trofeje. Lijepo je biti u vrhu, ali to ne znači ništa jer ima dosta utakmica do kraja", odgovor je 52-godišnjeg stručnjaka na trenutnu poziciju Plavih na tabeli.

"Trebamo maksimalno iskoristiti naš potencijal. Ekipa, navijači i naša tradicija trebaju formirati jedinstvo i nadati se najboljem".

Osim smatra kako se pažnja na međunarodnom nivou može privući dobrim rezultatima u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.

"Samo s dobrim rezultatima u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima će nas mnogi pamtiti kao klub s dugom tradicijom i da su za nas igrali brojni veliki igrači".

Naglasio je Osim kako je Željezničar klub koji uvijek daje priliku madim igračima, ali iz trenutnog kadra iz poštovanja prema ostalim nije želio izdvojiti niti jednog.

Neizbježna tema je bio i Edin Džeko, najzvučniji izdanak Omladinske škole Željezničara i jedan od najboljih napadača današnjice.

"Džeko je fenomen. Svoj prvi profesionalni meč je odigrao kod mene. Svi smo znali da će biti poseban. Takav fenomen se rađa jednom u 100 godina. Koliko god investirali teško je napraviti takvog igrača, ali mislim da bi imali veće šanse ako popravimo infrastrukturu."

Njemačke kolege je zanimao i potencijal trenutnog igračkog kadra.

"Nije loše kada imate mlade i iskusne igrače u ekipi. Jedni drugim daju ono što trebaju imati, ono što im nedostaje."

Ukratko je opisao i svoj stil treniranja.

"Trener se uvijek treba adaptirati kvalitetu igrača koje imaju i njihovom karakteru. Mali je broj klubova u svijetu koji su uspjeli spojiti trenera i tim koji mu potpuno odgovara. Ali očekujem od mog tima da igra dinamično, da ima brzprotok lopte i da se dosta kreće bez lopte."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osimov odgovor na pitanje zašto se vratio u Željezničar nakon nekoliko godina pauze od treniranja je bio vrlo jednostavan i očekivan.

"Ovo je moj klub. Svi su znali da ću se vratiti jednog dana".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Nisi im rekao da završavaš ponekad sa sudijama
14 8
kiki
na svaki tekst o Amaru i Zelji ide desetine komentara seljacica sa kobilje glave,vrapcica,guzle,cernobila i ostalih pripizdina.Kakva ljubomora i kompleksi.Al dobro tako je to kad si najbolji klub i najbolji trener.I u Italiji svi mrze Juventus,u Njemackoj Bayern.....
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi