Vjerovatno će dobiti poziv

Ansu Fati propušta čak sedam utakmica Barcelone?

E. Čaušević

Ansu Fati je tinejdžer koji je oduševio fudbalski svijet svojim igrama u dresu Barcelone.

Zbog problema s povredama na početku sezone Ernesto Valverde odlučio je šansu dati 16-godišnjem Fatiju koji je sve oduševio, te je u tri utakmice postigao dva gola za katalonski klub.

Ansu Fati je postao prava senzacija u španskom fudbalu, a mnogi ga već porede sa velikim zvijezdama iz svijeta fudbala. Fati je neočekivano dobio šansu koju nije mogao ni sanjati, te ju je iskoristio na najbolji način.

Ovaj 16-godišnjak rođen je u Gvineji-Bisao, ali je još kao dječak stigao u Španiju i član je La Masije već šest godina. Međutim, iako je rođen u Gvineji-Bisao odlučio je da nastupa za Španiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ansu Fati je trenutno član kadetske selekcije Španije i zbog toga bi mogao propustiti čak sedam utakmica Barcelone u periodu od 26. oktobra do 17. novembra.

Naime, tada se igra Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, a očekuje se da Ansu Fati dobio poziv selektora Španije. U tom slučaju bi vjerovatno propustio i El Clasico.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.