Nogometaši HŠK Zrinjski u ovoj sezoni muku muče s gostovanjima.

Jalovost Plemića na gostujućim utakmicama

HŠK Zrinjski: Panike nema ali zvona na alarmima su se oglasila · Komentar

Ekipa HŠK Zrinjski s još jednog gostovanja vratila se praznih ruku. Bijeljinski Radnik potvrdio je kako Plemići u ovoj sezoni muku muče s gostovanjima, posebno s realizacijom na svim stadionima izuzev onog pod Bijelim Brijegom.

Statistika kaže da Zrinjski još ni na jednom gostovanju nije zabio gol unutar regularnih 90 minuta, a ako prokopamo dublje možemo doći do zaključka da ni jedan golman nije vadio lopte iz mreže nakon gostovanja Plemića. Golovi u Doboj Kaknju koje su Jakovljević i Lendrić nakon punih 96 minuta patnje primio je Dujmović, a ne golman Bukvić koji je prije toga napustio igru zbog teške ozljede pa tehnički gledano, Zrinjski i njegovi strijelci još nijednom nisu savladali golmana na gostovanjima.

Neumoljiva statistika dalje će reći da je viceprvak Bosne i Hercegovine tri od četiri ovosezonske pobjede ostvario protiv tri posljednjeplasirane momčadi Premijer Lige s tim da treba biti pošten i reći da protiv Veleža gostujući kapetan Zvonić nije zatresao vlastitu mrežu, tko zna kako bi se završila i ta utakmica. I u pobjedama protiv Borca i protiv Zvijezde bilo je određenih problema u igri, posebno protiv Banjalučana koji su u prvom poluvremenu sjajno stajali na terenu i ništa nije slutilo da će idućih 45 minuta uslijediti raspad Krunićevog tima.

Naravno, grijeh bi bio ne spomenuti sjajan europski nastup Zrinjskog u kojem su osvjetlali obraz bh. nogometa a izbacivanje Utrechta, sjajnog nizozemskog tima možda je i jedan od najvećih klupski skalpova u povijesti domaćeg nogometa od neovisnosti naše zemlje 1992. godine. No, europski nastupi su prošlo svršeno vrijeme i alibija više nema. Problemi u mostarskom timu postoje i oni će morati biti otklonjeni ukoliko Zrinjski, kako je najavljeno, želi osvojiti sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Igra u Bijeljini je još i ličila na nešto u prvom poluvremenu dok su Mostarci imali jalov posjed lopte, no drugi dio bilo je nešto što je razočaralo sve simpatizere i navijače Zrinjskog.

Alibija više nema

Hari Vukas, da se ne lažemo, za domaće prilike ima respektabilan tim. Tim koji također gledano iz perspektive Bosne i Hercegovine nije nimalo jeftin. No dojma smo kako u ovom timu trenutno osim Slobodana Jakovljevića nema ratnika, nema fajtera i karakternog igrača koji će se po potrebi zaderati na ostale i ujediniti tim. Da se ne ogriješimo o Peru Stojkića, no on je u ovoj sezoni zasada više izvan igračkog kadra što zbog ozljeda što zbog Vukasovih odluka. Više od te jalovosti navijače Zrinjskog brine ravnodušnost igrača zbog rezultata koji zasada u PL nisu ni blizu one razine koja bi ih trebala zadovoljiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alibija, rekli smo, više nema. Zrinjski će sada, kao i svi Premijerligaši ponovo ući u ritam srijeda-subota jer od ove srijede starta i 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarci opet pred sobom imaju dug put u Gradačac gdje će ih dočekati motivirana Zvijezda. Zrinjski odavno nije napravio nešto značajnije u Kup natjecanju te je ono ove sezone stavljeno također kao jedan od klupskih prioriteta. Hari Vukas će morati odmoriti neke igrače za Čelik koji će Plemići dočekati u subotu, ali u kakvom god sastavu Zrinjski nastupi, Zvijezdu će morati savladati. Iako u Zrinjskom ne vlada veliki pritisak na nogometaše i na sam klub, u slučaju posrtanja u Kupu, stolica Harija Vukasa mogla bi se uzdrmati. Ona ista stolica koja je u trenutcima izbacivanja Utrechta izgledala toliko čvrsto da se činilo da ne postoji sila koja je može pomaknuti.

Bodovno, gledajući ljestvicu Premijer Lige to još uvijek ne izgleda alarmantno jer Tuzla i Sarajevo Zrinjskom bježe četiri boda, no gledajući igru i pristup pojedinih igrača, tu će se u skoro vrijeme morati nešto promijeniti nabolje. Prije svega, Plemići će morati početi zabijati na gostovanjima, donositi pobjede s istih. Sarajevo, Željezničar, Tuzla City i Radnik su sve osim laka gostovanja, no ako je klupski cilj titula prvaka, onda se već mora tražiti razlog zbog čega je s njih u Mostar donesen samo jedan mršavi bod. Hari Vukas često naglašava kako je Premijer Liga maraton i kako je do kraja prvenstva još mnogo. I u pravu je, no i u maratonu se teško nadoknađuju zaostaci na startu utrke. Panike još nema, no zvona na alarmima u mostarskom klubu su se oglasila. Utakmice protiv Zvijezde i Čelika će dati pravi odgovor na pitanje koliko su igrači i stručni stožer ta zvona, tj. jesu li uopće, čuli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.