Zeničani će u kombinovanom sastavu pokušati ostvariti plasman u narednu rundu takmičenja u okviru Kupa BiH

Komšijski duel u okviru Kupa BiH

NK Čelik u kombinovanom sastavu protiv FK Rudar Kakanj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede, Zeničani su proteklog vikenda na Bilinom polju golom Harisa Dilavera s minimalnih 1:0 savladali tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Sigurno da su ova tri boda za Zeničane došla u najboljem mogućem trenutku, prije svega radi novog šefa struke Marka Babića, naravno i radi povratka samopouzdanja kod igrača, ali i pred teške utakmice koje ih očekuju.

Zeničani će u naredne tri utakmice isto toliko puta gostovati, najprije ih u srijedu očekuje gostovanje u Kaknju kod domaćeg Rudara u okviru 1/16 finala Kupa BiH, a zatim slijede dva gostovanja Zrinjskom i Radniku u okviru Premijer lige.

Nakon pobjede protiv Mladosti, šef struke Marko Babić najavio je da bi protiv Rudara priliku trebali dobiti i igrači koji su imali nešto manju minutažu ove sezone, ali i oni koji nisu bili u konkurenciji za ekipu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zeničani bi tako u Kaknju trebali da nastupe u kombinovanom sastavu, odnosno priliku za igru bi mogli dobiti: Nurković, Raguž, Isić, Brekalo, Žuna, Baban, Resić, Musić, Aganspahić i Mahmutović. Sigurno da će u ekipi biti i nekoliko standardnih igrača, koji su igrali u proteklih osam kola u Premijer ligi.

Utakmica u Kaknju budi veliki interes kod publike jer je Rudar u posljednje četiri utakmice ostvario četiri pobjede u 1.ligi FBiH, te će pokušati iznenaditi i Čelik u okviru Kupa BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.