Babić nakon pobjede: Znali smo da nas čeka teška utakmica, malo smo se raspitivali...
Babić je najavio da će u narednom periodu dati priliku svim igračima da bi mogao vidjeti s čim raspolaže

Trener Čelika je na kraju bio zadovoljan sa zalaganjem svojih igrača

Babić nakon pobjede: Znali smo da nas čeka teška utakmica, malo smo se raspitivali...

S. Pašalić, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su u 8. kolu Premier lige na Bilinom Polju dočekali Mladost DK i upisali minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Jedini gol je postigao Dilaver u 62. minuti, a ekipu iz Zenice je po prvi put vodio novi trener Marko Babić i na kraju je uspješno startovao nakon što je njegov tim stigao do sva tri boda.

Babić je nakon završetka meča na press konferenciji dao svoj komentar.

"Čestitao bih Mladosti i treneru Mladosti na vrlo, vrlo kvalitetnoj utakmici. Znali smo da nas čeka teška utakmica, znali smo da nas čeka trener koji zna šta želi, malo smo se raspitali i vidjeli smo da igraju čvrsto u bloku i iz tog bloka stvaraju šanse i bilo nam je jako, jako teško, međutim ja moram pohvaliti sve moje igrače, od prvog do zadnjega, dali su sve što su mogli u ovom trenutku, borili su se..."

"Bilo je faza utakmice kad smo se stvarno spašavali, međutim s njihovim htijenjem, zalaganjem, voljom, željom, mislim da smo zaslužili tu pobjedu i mislim da možemo biti u ovom trenutku zadovoljni, ali smo isto tako i svjesni koji nas veliki posao čeka, međutim mi smo tu, ne bojimo se izazova i pokušat ćemo u što kraćem roku biti sve bolji i bolji i ova pobjeda...ne možemo reći koliko nam je značajna, tako da hvala vama, hvala publici, hvala dečkima i mislim da jedino tako svi zajedno možemo korak po korak uraditi nešto veliko i nešto što će Čelik zaslužuje. Da će biti teško, hoće, ali mi smo tu i ne damo se"

Trener je zatim komentarisao i izmjene koje je izvršio u drugom poluvremenu.

"Dobro, svaki naš igrač ima određenu kvalitetu, vi znate da imamo problema u ekipi, imamo igrača koji nisu dugo igrali, imamo neke igrače koji nisu dugo trenirali. To nije alibi, jednostavno teško ih je ukupno sve ukomponirati da sve štima. Mi smo ovdje tek pet dana, trener zna šta to znači i nije jednostavno. Nije Alibi, nema alibija, jednostavno pričamo otvoreno kako je. Međutim, kao što sam rekao zadnji puta, imamo odličan kadar, tu ima potencijala u njemu, mi imamo igrača koji znaju, mogu, hoće i ja se nadam iz dana u dan, iz kola u kolo da ćemo biti sve bolji, sve prepoznatljiviji, ali jednostavno treba vremena, treba nam prostora i jednostavno mi ćemo dati sve i nadam se da će to biti to"

Babić se osvrnuo i na naredne utakmice koje čekaju njegov tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slijedi šta slijedi, ne možemo mi tu ništa. Mi ćemo se pripremati kao što sam rekao, iz dana u dan, dobro analizirati šta smo danas učinili i vidjeti, ali nama je najbitinije da su igrači dali sve od sebe, da se u svakom trenutku vidjela ta energija, da su htjeli pobjediti i na kraju su nam ta tri boda jako, jako bitna za cijelu atmosferu oko nas. Mi smo ovdje tek nekoliko dana i moramo dati priliku, mormao dati svima da vidimo šta, koju kvalitetu ima, šta posjeduje da bi mogli dalje selektirati i odlučivati se. Mi ćemo pokušati dati svima priliku pa ćemo vidjeti. Ne znam, prerano je o tome govoriti, moramo i sada poslije utakmice vidjeti ko je u kakvom stanju, imamo dovoljan broj igrača, moramo na sve misliti, ali mi smo tu i vidjet ćemo"

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi