Najefikasniji na startu sezone

Najbolji strijelci regiona igraju u Premijer ligi!

Admin Čaušević

Dva najbolja strijelca regiona u dosadašnjem dijelu sezone nastupaju u Premijer ligi BiH!

Uzimajući u obzir fudbalska prvenstva Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije vodeći na listi strijelaca je Vojo Ubiparip.

Sa osam postignutih golova iz isto toliko mečeva najefikasniji fudbaler u dosadašnjem dijelu sezone je sjajni napadač Tuzla Cityja koji briljira ove sezone.

Drugo mjesto na listi strijelaca regiona dijele Sulejman Krpić iz Željezničara i Dario Vizinger iz Celja sa po sedam golova.

Najbolji strijelci HNL-a i srbijanske Linglong Tire Super lige Mario Ćuze, Bojan Matić i Stefan Mihajlović su po šest puta tresli protivničke mreže.

Isto toliko golova su postigla i dva igrača iz slovenske Prve lige Ante Vukušić i Predrag Sikimić.

U Crnoj Gori najefikasniji je Bojan Matić. Fudbaler ekipe Grbalj do sada na svom kontu ima pet golova.

Nekadašnji igrač Čelika, Marin Jurina je sa tri gola najefikasniji u Makedoniji zajedno sa Remzijem Slemanijem. Tri gola je zabio i trenutno najbolji strijelac prvenstva Kosova, Blend Baftiu.

Najbolji strijelci u regionu:

1. Vojo Ubiparip (Tuzla City) - 8 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

2. Sulejman Krpić (Željezničar), Dario Vizinger (Celje) - 7 golova

3. Mario Ćuze (Istra 1961), Bojan Matić (Vojvodina), Stefan Mihajlović (Radnički Niš), Ante Vukušić (Olimpija Ljubljana), Predrag Sikimić (Tabor Sežana) - 6 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.