Fudbaleri FK Tuzla City osim za bodove protiv FK Sarajevo igraju i za veliku premiju

Derbi prvoplasiranih

Fudbaleri FK Tuzla City osim za bodove protiv FK Sarajevo igraju i za veliku premiju · Saznajemo

A. Čaušević

Deveto kolo Premijer lige donosi derbi dvije prvoplasirane ekipe dosadašnjeg dijela prvenstva. 

Tuzla City će na stadionu Tušanj biti domaćin Sarajevu. Bit će to okršaj najprijatnijeg iznenađenja te aktuelnog prvaka. Nakon osam kola obje ekipe imaju po 17 bodova, dok je gol-razlika na strani ekipe tuzlanskog premijerligaša. 

Osim za bodove igrači Tuzla Cityja će se protiv Sarajeva boriti i za odličnu premiju, tačnije za 50.000 KM, saznaje SportSport.ba.

Naime, igrači Tuzla Citjya dobijaju premije za vezane bodove. Nakon sinoćnje pobjede nad Širokim Brijegom te eventualnim trijumfom nad Sarajevom osvojili bi premiju u iznosu od 50.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premije se osvajaju tzv. "vezivanjem". Jedan ciklus traje devet kola, tako da su do sada igrači Tuzla Cityja već osvojili premiju u iznosu od 20.000 KM, a slučaju da ne pobijede Sarajevo ili odigraju neriješeno izabranici Milenka Bošnjakovića će svakako dobiti premiju za do sada urađeno, ali manju od 50.000 KM.

Utakmica Tuzla City - Sarajevo se igra u subotu, a tačna satnica susreta još uvijek nije poznato. Prema neslužbenim informacijama utakmica će se igrati u noćnom terminu. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yess81
Valja vratiti dug Sarajevu, za utakmicu u Banovicima kad su igrali Tuzla Sity I Sarajevo??
20 7
VelaHavle
Hahahah vidi ****a****a.ba sto hajcaju igrace Tuzle da zapnu protiv sarajeva... kakav zeljescarski portal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi