Husić najavio ulazak u Savez: Ja sam vojnik ove države i na raspolaganju sam

Alfa i omega Tuzla Cityja

Husić najavio ulazak u Savez: Ja sam vojnik ove države i na raspolaganju sam · Intervju

Admin Čaušević

"Evo pije se slatka...", rečenica je kojom se očigledno raspoloženi Asmir Husić javio na naš poziv. 

U Tuzla Cityju zaista imaju razlog za slatku. Nakon osam odigranih kola tuzlanski klub je pravo osvježenje za Premijer ligu. Sa 17 osvojenih bodova zauzima prvo mjesto na tabeli. Isto toliko ima i Sarajevo, ali nešto slabiju gol-razliku. 

Izabranici Milena Bošnjakovića su u nedjelju su na gostovanju pobijedili Široki Brijeg s 1:3. Upečatljiva je reakcija domaće publike na kraju meča.

"Slatka pobjeda, rijetke ekipe su ekipe koje pobijede na Pecari, a da pri tome dobiju ovacije publike. Ta pojava se ne doživljava često", rekao je Husić na početku razgovora za SportSport.ba.

Alfa i omega najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva kaže da uopšte nije iznenađen igrama prvotimaca njegovog kluba.

"Nisam iznenađen igrama u dosadašnjem dijelu sezone. Ostaje žal za porazom u Bijeljini, jedino sam tim iznenađen. Ostalo je da kažem na nivou, moglo je biti i bolje.. Možda nam je taj poraz protiv Radnika dao snagu da uradimo ovo što smo do sad uradili.

U narednom kolu na Tušanj stiže Sarajevo. Svjestan veličine Bordo kluba skromni Husić bi bio zadovoljan i bodom.

"Znamo šta je Sarajevo, radi s o osvajaču duple krune. Protiv Sarajeva se nikad unaprijed ne mogu upisati bodovi, potrudit ćemo se da pružimo dobru igru, za nas bi bio povoljan rezultat sve osim poraza. Imamo šest dana da se pripremimo za taj susret."

Dok Tuzla Cityju cvjetaju ruže, nad drugim tuzlanskim klubom nadvili su se tmurni oblaci. Husić se nada da će se kriza FK Sloboda što prije okončati.

"Žao mi je što je Sloboda u toj situaciji, nadam se da će vrlo brzo izaći iz krize. Ja sam sada fokusiran na Tuzla City i to je klub kojem ću maksimalno posvetiti vrijeme i svoje mogućnosti. Nadam se da će Sloboda što prije izaći iz krize."

Jedna zamjerka

Iako su u prvih osam kola pokazali da imaju kvalitet za sami vrh tabele i borbu za evropska takmičenja u nastavku sezone Husić uopšte o tome ne razmišlja, već čvrsto stoji na zemlji.

"Nijedne sekunde nam to nije palo na um, mi smo jedan novi klub. S obzirom da je Premijer liga teška od 12 klubova tu su tri 'nova' kluba koji nemaju neku tradiciju i klubovi iza kojih ne stoji gradska uprava. To su Mladost DK, Zvijezda 09 i Tuzla City. Sve vrijeme gledamo da igramo što bolje i da što dalje ostanemo u vrhu. Imamo još 25 kola, veliki broj bodova je u igri. Najbitnije je da zadržimo ovaj ciklus igara, imamo dobru ekipu, nakon 11 kola realno je da ne budemo u donjem dijelu tabele."

Od njegovog dolaska u bh. fudbal pa do danas kaže da je vidan iskorak u suđenju, dok ima i jednu zamjerku - smanjenje broja stranaca.

"Suđenje je napredovalo. To mi je izuzetno drago. Pomogla je i promjena formata i smanjenje broja klubova. Jedina mana je smanjenje broja stranaca sa šest na četiri. Imamo mi kvalitetnih mlađih igrača, ali mislim da nam treba i kvaliteta sa strane. Žao mi je što još uvijek ne možemo da napravimo iskorak na eurosceni, nadam se da ćemo jednog dana imati predstavnika u grupnoj fazi."

Obavio razgovore

Sljedeće godine birat će se fudbalska vlada BiH, a mogući predstavnik TK je Husić koji je već obavio razgovor s nekim ljudima.

"Znam kako se dolazi u Izvršni odbor NFSBiH. Ja sam na raspolaganju. Obavio sam razgovor s nekim ljudima iz Tuzlanskog kantona. Rekao sam im da sam na raspolaganju ako misle da mogu doprijeniti razvoju bh. fudbala na državnom nivou, da mogu biti od koristi i boriti se za bolji status TK."

"Meni ne treba ništa od fudbala, meni je najveća satisfakcija uspjeh države. Pokazao sam da sam jedan od ljudi koji su možda najviše uložili u bh. fudbalu u periodu poslije agresije. S onim što sam prošao sa Slobodom, a zatim sa Slogom odnosno Tuzla Cityjem izdvojio sam više miliona za bh. fudbal."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Husić je istakao da mu je na prvom mjestu napredak države Bosne i Hercegovine te ga ne zanima lični interes.

"Ja sam vojnik ove države, zalažem se za sve što će biti bolje za državu. Stojim ma na raspolaganju. Nisam ja neko ko će praviti smicalice i dizati hampe, već sam za sve ono što može donijeti korist", rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Smrad,protjerati iz države!
7 39
Chupy
Ja ne znam sta tuzlaci imaju protiv doticnog i Tuzla Citya?! Covjek sve regularno radi. Ima pravo na stadion. Ima pravo registrovati klub. Ima pravo biti tu gdje jeste. Znaci sve ima pravo. A ako ga ne volite, e i to imate pravo, ne voliti ga. Al nemate pravo uskracivati nekome postojanje i rad!! Nije on kao Izraelci dosao u Palestinu, Gazu i okupirao je, pa opet cijeli svijet priznao tu okupaciju! Covjek samo radi svoj posao, jer ima pravo na to!
29 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti