Snimak je tek sad došao do njih

Udruženje za zaštitu životinja reagovalo zbog Khabibovog hrvanja sa medvjedom

Midhat Šljivak

Organizacija za zaštitu životinja PETA prozvala je UFC i šampiona Khabiba Nurmagomedova zbog lošeg odnosa prema medvjedu.

Na internetu već nekoliko godina kruži snimak kako se Khabib kao dječak hrva s medvjedom, a prije nekoliko mjeseci Dagestanac je objavio novi susret sa 'starim prijateljem'.

Izgleda da je do ljudi iz jedne od najvećih organizacija za zaštitu životinja tek sada došao snimak Khabiba i medvjeda, pa su odlučili reagovati.

Javno su prozvali UFC i Khabiba i zatražili su da UFC razmisli o odnosu sa Khabibom.

"PETA smatra kako bi UFC trebao razmisliti o svom odnosu sa gospodinom Nurmagedovim sve dok on ne pokaže kako je promijenio svoje ponašanje i kako je počeo životinjama ukazivati poštovanje kakvo zaslužuju. Hrvanje sa medvjedom je odvratno ponašanje koje pokazuje kako on ne shvata i ne uvažava životinje. Gospodinu Nurmagomedovu preporučujemo da se drži hrvanja s ljudima", saopšteno je iz PETA-e.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.