Golmani se bore za "jedinicu" u Njemačkoj

Verbalni rat Neuera i Ter Stegena traje, legendarni Lehmann zauzeo stranu

Admin Čaušević

Manuel Neuer i Marc Andre ter Stegen su u grupi najboljih golmana svijeta, međutim na golu reprezentacije Njemačke može stajati samo jedan. 

Prije septembarskog reprezentativnog okupljanja Ter Stegen je iskazao nezadovoljstvo svojim statusom u njemačkoj selekciji, a nekoliko dana kasnije uzvratio mu je i Neuer.

"Čuo sam šta je rekao i to mi se nije svidjelo jer mi je to mogao reći direktno. Mi smo tim i trebamo učiniti sve moguće da pobijedimo. Iskreno, mislim da je jedini razlog što branim dobro", rekao je Neuer.

U verbalni rat dvojice odličnih golmana uključio se i legendarni Jens Lehman koji je stao na stranu Bayernovog čuvara mreže.

"Manuel je bolji, kompletan je. Ako izgubim 4:0 od Liverpoola onda ne bih imao nikakve zahtjeve", rekao je Lehmann.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja sam postao jedinica u reprezentaciji sa 27 godina. Ima on još vremena", rekao je legendarni golman Arsenala koji je godinama u leđa gledao Oliveru Kahnu.

Da je Ter Stegen trenutno možda i u najboljoj formi potvrdio je i u sinoćnjem duelu protiv Borussije kada je sa bravuroznim intervencijama spašavao gol Barcelone. U drugom dijelu je odbranio i penal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.