Želji je postalo svejedno igra li kući ili u gostima

Statistika Plavih za 'vjerovali ili ne', a na nju niko nije ni obratio pažnju

Fudbaleri Željezničara osim što su u sezonu ušli dobro iza sebe imaju i neke vrlo zanimljive statističke brojke koje nemamo često priliku viđati u svijetu fudbala. 

Plavi s Grbavice se nakon osam odigranih kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nalaze na 3. poziciji sa 16 osvojenih bodova. Imaju bod manje od Tuzla Cityja i Sarajeva i ako se po jutru dan poznaje bit će ovo još jedna sezona u kojoj će se boriti za naslov prvaka naše države.

Ima nešto tu i zanimljivo u tih 16 osvojenih bodova i gol razlici 16:8. Čini se da je Želji postalo potpuno svejedno da li igra na domaćem ili gostujućem terenu, barem u rezultatskom smislu.

Fudbaleri koje s klupe predvodi Amar Osim imaju identičan omjer pobjeda, poraza i gol razliku na domaćem i gostujućem terenu nakon osam uvodnih kola.

Ostvarili su po dvije pobjede i dva remija i na svojoj Grbavici i u gostima, a tom prilikom su zabilježili i identičnu gol razliku od osam datih i četiri primljena gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako se radi o zanimljivom statističkom podatku koji Osimu i njegovim fudbalerima sigurno neće mnogo značiti ukoliko na kraju sezone ne ostvare zacrtane ciljeve.

Željo u narednom kolu ima priliku ostvariti treću domaću pobjedu jer na Grbavici igra protiv Radnika iz Bijeljine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.