FK Željezničar sa 'šarenim' sastavom bez problema u osminu finala Kupa BiH

Plavi pobijedili Tekstilac

FK Željezničar sa 'šarenim' sastavom bez problema u osminu finala Kupa BiH

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u gostima protiv Tekstilca slavili pobjedu od 3:0. 

Trener PLavih s Grbavice Amar Osim izveo je nešto izmijenjen sastav u ovom meču, ali i takav mu nije zadao mnogo glavobolja te je sigurnom igrom došao do trijumfa.

Plavi su imali veći posjed lopte na samom početku meča i držali su stvari pod kontrolom, a do prvog gola dolaze u 34. minuti kada je strijelac bio Damir Sadiković. Samo 10 minuta kasnije Željo povećava prednost jer je gol postigao Sinan Ramović.

U nastavku meča sarajevski klub nije imao mnogo razloga da srlja prema golu domaćina i mirnom igrom je priveo susret kraju te se plasirao u narednu fazu takmičenja. Do kraja je viđen još jedan pogodak i to u mreži domaćih, a strijelac gola bio je Asim Zec i to sa penala. Bilo je to pred sami kraj meča. 

Kup Bosne i Hercegovine, šesnaestina finala:

FK Tekstilac - FK Željezničar 0:3 (Sadiković 34', Ramović 44', Zec 85')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tekstilac: Pećić, Marić, Rudan, Jolović, Aljetić, Stupar, Reljić, Perović, Zarić, Ćorić, Rašević.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Osmanković, Stanić, Sadiković, Hajdarević, Ramović, Štilić, Mujezinović, Zajmović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes1921
Bićemo prvi, a i kupa osvajači!!!
5 7
zmijuga.loma
Rutinski
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi