Foto: EPA

Vidić komentarisao Maguirea

Legenda o najskupljem ikad: Tek je došao...

Midhat Šljivak

Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić govorio je o najskupljem defanzivcu svijeta Harryja Maguirea.

Vidić je uz Rija Ferdinanda godinama bio neizostavan član Uniteda, ali nakon što su se oni oprostili, odbrana Crvenih đavola je bila kao švicarski sir i United je rijetko uspijevao da sačuva mrežu.

Defanziva se dolaskom Maguirea itekako popravila. Ipak, Vidić vjeruje da ovom fudbaleru treba dodatna pomoć, ali i da od njega tek očekuje velike stvari.

"Dobro je krenuo. Veliko je pojačanje, svi imaju velika očekivanja od njega. Defanziva osvaja trofeje i United još mora da poboljša taj dio. Za titule je potrebna snažna odbrana, koja ne prima previše golvoa", rekao je Vidić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tek je došao, nije prošao pripreme sa timom i vjerujem da tek slijede njegove najbolje igre", istakao je Vidić.

Vidić je za United igrao od 2005. do 2014. godine. Odigrao je 300 utakmica i osvojio je apsolutno sve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.