Čini se da nije bio ofsajd

Da li je Edinu Džeki večeras poništen čist gol?

Endin Čaušević

Roma je večeras na Olimpicu u prvom kolu grupne faze Evropske lige savladala Basaksehir sa ubjedljivih 4:0.

Vučica je lakše od očekivanog stigla do pobjede protiv turskog tima. Gol i u ovoj utakmici postigao je Edin Džeko koji je to uradio u 58. minuti kada je povisio na 2:0.

Međutim, Džeko je nekoliko minuta prije toga još jednom uspio da zatrese mrežu, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. No, mnogi su sigurni da Džeko nije bio iza lopte u tom trenutku, te da mu je poništen čist gol.

Poznato je da u Evropskoj ligi u grupnoj fazi nema VAR-a koji bi itekako dobro došao u ovoj situaciji. Da li je Džeki poništen čisto gol možete prosuditi sami i pogledati na OVOM linku.

Treba dodati da je Dijamant do kraja utakmice upisao i asistenciju kada je u 71. minuti uposlio Zaniola koji je pogodio za 3:0. Konačnih 4:0 u sudijskoj nadoknadi postavio je Justin Kluivert.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.