Edin Džeko strijelac u pobjedi Rome, Greenwood spasio Manchester United velike blamaže

Partizanu bod protiv Alkmaara

Edin Džeko strijelac u pobjedi Rome, Greenwood spasio Manchester United velike blamaže

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Basaksehir sa 4:0 u utakmici prvog kola grupne faze Evropske lige.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli nešto lepršav fudbal na Olimpicu, ali je Roma nekako uspjela da dođe do vodstva. To se desilo u 42. minuti kada je Spinazzola ubacio sa desne strane, a autogol postiže Caicara za 1:0.

Roma je mnogo bolje igrala u drugom poluvremenu. Edin Džeko je na samom početku imao dvije odlične šanse, ali je golman Basaksehira uspio da odbrani udarce bh. napadača.

No, Džeko je u 58. minuti uspio da dođe do gola. Zaniolo je napravio slalom u odbrani gostiju i asistirao za Džeku koji pogađa lagano za 2:0 i veliko slavlje na Olimpicu.

Džeko nije ostao dužan Zaniolu i vratio mu je asistenciju. Nakon sjajne akcije u 71. minuti bh. kapiten je uposlio mladog igrača Rome koji sjajno pogađa za 3:0. Konačnih 4:0 u sudijskoj nadoknadi postavio je Justin Kluivert.

U istoj grupi najveću senzaciju dana priredio je austrijski Wolfsberger koji je kao gost sa 4:0 savladao Borussiju Monchengladbach. Ovo je za ovaj tim bila prva evropska utakmica u historiji.

Dosta uzbuđenja bilo je i u grupi L. Partizan je pred 20.000 djece na svom terenu odigrao 2:2 protiv AZ Alkmaara. Holanđani su poveli golo Stengsa u 13. minuti, ali beogradski tim je došao do preokreta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na scenu je s dva gola stupio Natcho i donio Partizanu vodstvo od 2:1. Međutim, AZ je u 67. minuti uspio da dođe do remija kada je na 2:2 izjednačio Boadu.

U istoj grupi igrali su na Old Traffordu Manchester United i Astana. Engleski klub je uz dosta muke pobijedio sa 1:0, a jedini gol na ovoj utakmici postigao je Greenwood u 73. minuti utakmice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bosnian King1
Kakvih 20000 djece, wtf,
4 0
andi
Želiš da ti Đeko i ja zabijemo mami.com.sarajevo bujrum????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi