Trener FK Sarajevo

Husref Musemić pred duel sa FK Tuzla City: Silno će biti motivisani da nas pobijede!

Midhat Šljivak

Derbi 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra bit će odigran sutra u Tuzli, gdje se sastaju Tuzla City i Sarajevo.

Duel je to vodećih ekipa u Premijer ligi BiH. Oba tima su u dosadašnjem dijelu sezone sakupili po 17 bodova, a tuzlanski premijerligaš je zbog bolje gol-razlike trenutno vodeći.

Bordo tim je danas nakon treninga krenuo u Tuzlu, a trener Husref Musemić očekuje dobru igru i rezultat u ovom meču.

"Tabelarno je derbi. Gol je razlike između dvije ekipe. Sigruno da City ima kvalitet i da će biti silno motivisani da nas pobijede. Uspjeli smo odmoriti u Kupu neke igrače i očekujemo da će ekipa biti spremna za igru. Na njima je da pokažu koliko su se uspjeli osvježiti i pripremiti za utakmicu. Pokušat ćemo odigrati što je moguće bolje i napraviti dobar rezultat. City ima tri četiri kvalitetna igrača na koje treba obratiti pažnju", kazao je Musemić pred put u Tuzlu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Tuzla City - Sarajevo igra se u subotu od 16:30 sati.

Kladionica Mozzart vidi aktuelnog prvaka BiH kao favorita u ovom meču, a kvota je veoma privlačna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.