Igrači koji su stigli ovog ljeta u Bayern su danas bili strijelci u visokoj pobjedi

Bavarci su bar za kratko preuzeli vrh tabele Bundeslige

Lewandowski, Coutinho i Perišić za visoku pobjedu Bayerna, Ibiševiću mala minutaža u pobjedi Herthe

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 5. kolu Bundeslige na Allianz Areni ugostio Koln i slavio sa visokih 4:0.

Bavarci su silovito krenuli u ovaj meč, a Robert Lewandowski je već u 3. minuti pogodio za 1:0 i dao do znanja gostima da nemaju šta tražiti u ovom meču.

Nakon toga su obje ekipe imale svoje prilike da dođu do gola, ali se rezultat do odmora nije mijenjao.

Odmah nakon starta drugog poluvremena, u 48. minuti Lewandowski je glavom pogodio za 2:0, a u 62. minuti Bayern je stigao i do trećeg gola kada je Coutinho sa penala bio precizan.

Gosti su ostali i s igračem manje s obzirom da je Ehizibue dobio crveni karton upravo zbog skrivljenog penala.

U 73. minuti se i Ivan Perišić upisao u listu strijelaca za visokih 4:0 Bavaraca. Do kraja se rezultat nije promijenio pa je Bayern sa 11 bodova preuzeo vrh tabele bar dok Leipzig i Borussia ne odigraju svoje mečeve.

Bayer Leverkusen je na svom terenu savladao Union Berlin sa 2:0, a strijelci su bili Volland u 20. i Alario u 25. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha je također na svom terenu ugostila Paderborn i slavila sa 2:1. Dilrosun i Wolf su bili strijelci za domaće, dok je Zolinski pogodio za goste. Vedad Ibišević je u igru ušao u 84. minuti za Herthu.

Freiburg je protiv Augsburga odigrao 1:1. Holer je doveo domaće u vodstvo u 23. minuti, a Niederlechner je pogodio za goste u 39. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.