City slavio s 8:0, ali najveću pobjedu ostvario je gradski rival United 1995. godine

Edmir Škorić

Manchester City je danas razbio Watford s 8:0 i to je jedna od najvećih pobjeda u povijesti engleskog nogometa.

City je za samo 18 minuta zabio pet pogodaka Watfordu, na kraju slavio s 8:0 i primakao se vodećem Liverpoolu na dva boda.

No, već sada je jasno da je City, zajedno s Liverpoolom, jedan od dva kandidata za titulu i pitanje je može li iko da zaustavi mašinu Pepa Guardiole.

Cityju je danas nedostajao jedan pogodak da stigne rekord Manchester Uniteda, koji je 1995. godine s 9:0 pobijedio Ipswich.

Definitivno je City mogao da postigne i više od devet pogodaka, ali u više navrata je okvir gola spašavao danas potpuno razbijeni Watford.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.