Ronaldo je bio siguran sa penala u 49. minuti za 2:1

Ekipa Maurizija Sarrija je lako mogla ostati bez sva tri boda

Juve se dobro namučio protiv Verone, ali ipak upisao pobjedu, fenomenalan gol Velosa za goste

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je u 4. kolu Serije A na svom terenu ugostio ekipu Verone i stigao do pobjede rezultatom 2:1

Trener Maurizio Sarri je izvršio nekoliko izmjena za ovaj meč u odnosu na onaj protiv Atletco Madrida u Ligi prvaka od prije nekoliko dana.

Tako su od prve minute krenuli Buffon, Demiral, Bentacur, Ramsey i Dybala, a na klupi su ostali Szczesny, De Ligt, Khedira, Higuain i Pjanić.

Domaći su u prvom dijelu utakmice bili nešto bolji tim, ali su gosti u 20. minuti imali veliku priliku da stignu do vodstva kada je sudija dosudio penal u njihovu korisst.

Di Carmine je izveo penal, ali je pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Lazović i zatim pogodio prečku.

Ipak, Verona je samo 20-tak sekundi nakon toga ipak povela sa 1:0 nakon što je Miguel Veloso postigao spektakularan gol.

Radost gostiju međutim nije trajala dugo s obzirom da je Aaron Ramsey u 31. minuti pogodio za 1:1, a to je na kraju bio i rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, sudija je dosudio penal i za Juventus, a Cristiano Ronaldo je bio siguran za preokret i vodstvo od 2:1.

Sarri je dvije minute nakon toga uveo i Miralema Pjanića u igru. Verona je pružala dobar otpor Juventusu i imala je nekoliko prilika da stigne i do drugog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najbolja je došla u 90. minuti kada je Veloso sjajno šutirao, ali je pogodio stativu. Dvije minute prije toga Pjanić je odlično šutirao na gol gostiju, ali je njegov šut otišao malo pored stative.

U 94. minuti gosti su ostali i sa igračem manje nakon što je Kumbulla napravio faul na rubu šesnaesterca. Cristiano Ronaldo je izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid pa je ostalo 2:1 za Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.