Donnarumma je večeras spasio Milan od većeg poraza

Rossoneri nisu ništa pokazali u meču protiv Nerazzurra

Inter potpuno nadigrao Milan u derbiju i zasluženo stigao do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Inter je u popularnom Derby della Madonnina na San Siru savladao Milan sa 2:0 u utakmici 4. kola Serije A.

Nerazzurri su puno bolje krenuli od prve minute i stvorili nekoliko prilika, ali uz odbrane Donnarumme i par velikih promašaja igrača Intera, rezultat se nije promijenio u prvih 20-tak minuta.

U 22. minuti Milan je poveo sa 1:0 kada je Calhanoglu postigao gol, ali ga je sudija poništio nakon što je prethodno jedan igrač Intera napucao u ruku Kessieja. Inter je nastavio dominirati, ali do poluvremena nije uspio postići gol.

Ipak, već u 49. minuti ekipa Antonija Contea je stigla do vodstva nakon što je Brozović šutirao na gol Donnarumme, a lopta je zakačila Leaa i završila u mreži, a glavni sudija je nakon pregleda snimke odlučio da prizna gol jer se sumnjalo na ofsajd.

I nakon postignutog gola Nerazzurri su nastavili da dominiraju i stvaraju šanse, a u 78. minuti Romelu Lukaku je riješio sve dileme oko pobjednika kada je nakon ubačaja Barelle glavom pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je u drugom poluvremenu uputio samo jedan udarac prema golu Intera što najbolje govori kako je ekipa Marca Giampaola igrala u nastavku.

Na kraju je ostalo 2:0 iako je u 92. minuti Barella pogodio i stativu pa je Inter zadržao stopostotni učinak i nakon četiri kola se nalazi na vrhu tabele sa 12 bodova, dok je Milan trenutno na 9. mjestu sa 6 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.