Plavi u ovoj sezoni ne znaju za poraz

Plavi u sjajnoj formi

Od Željezničara bolji niz u Evropi trenutno ima samo jedan klub

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

FK Željezničar nije ni sjena onog tima od prošle sezone, u pozitivnom smislu, naravno. 

Amar Osim je na putu da od Plavih napravi ono što želi svaki trener od svog tima: organizovanu, disciplinovanu, sigurnu i za protivnički gol veoma opasnu ekipu.

Potvrđuje to i statistički podatak da je Željezničar trenutno jedina neporažena ekipa bh. prvenstva te će u nastavku sezone sasvim sigurno pretendovati na sami vrh tabele.

Nakon devet odigranih utakmica osvojeno je 19 bodova uz ostvarenih pet pobjeda i četiri remija te gol-razliku 17:8.

Kada je u pitanju niz bez ligaških poraza računajući ovu sezonu u Evropi je ispred ekipe s Grbavice samo jedan tim. Riječ je o norveškom Moldeu.

Norveška Eliteserien liga je uveliko u toku, odigrano je 21 kolo, a Molde se nalazi u seriji od 10 utakmica bez poraza, dok je Željezničar na brojci od devet utakmica nepobjedivosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Željezničara u seriji od devet ligaških mečeva bez poraza u ovoj sezoni su još Midtjylland (Danska), Ludogorets (Bugarska), Rosenborg (Norveška), Slavia Prag (Češka) i Bačka Topola (Srbija).

Inače, računajući i prošlu sezonu Premijer lige i Kup BiH Plavi su u nizu od 11 utakmica u kojim nisu savladani. Posljednji put su poraženi 18. maja kada je na Grbavici Čelik slavio s 1:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.