Osim: Ovakve pobjede su slađe

Željezničar stigao do pobjede nad Radnikom

Osim: Ovakve pobjede su slađe

A. Čaušević

Željezničar je protiv Radnika odigrao veoma dobar meč i na kraju zasluženo pobijedio s 1:0 protiv Radnika. 

Poslije utakmice Amar Osim je istakao da je Radnik najorganizovanija ekipa koja je gostovala na stadionu Grbavica u dosadašnjem

"Jako zahtjevna utakmica prije svega fizički gdje je Radnik u prvom poluvremenu nametnuo visok tempu, na kraju se zbog toga ispržio. Igrali smo protiv najorganizovanije ekipe koja je došla na Grbavicu, u prvom poluvremenu su nam zadali problema s organizacijom i svojom drskošću. Pali su u nastavku, otvorilo se prostora, zabili smo gol iz individualnog bljeska. Dali smo jedan gol, možda bolje što je ostalo 1:0, slađe su ovakve pobjede, kad je ekipa angžovana i disciplinovana, ponosniji sam na ovakvu pobjedu...", rekao je Osim.

"Protivnik je prvo poluvrijeme igrao bez kompleksa, pokušao iskoristiti slabe tačke, pravio neugodnosti, očekivali su da ćemo pasti, a mi da će oni pasti. Znali smo da će Đurić i Maksimović pasti u drugom poluvremenu."

"Mogu biti zadovoljan protiv ekipe koja se četiri dana pripremala za ovu utakmicu što nije čest slučaju u bh. fudbalu. Znali su da mogu uhvatiti priključak za vrh tabele, mi smo ih neutralizovali."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da Radnik može biti među pet, a ne vjerujem da će stići nas, Sarajevo i Zrinjski, Tuzla je pobjegla."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Odakle je ovaj trener? Jeli mozda nesto u rodu onome jednom starijem Osimu? Ne pratim BiH fudbal pa me zanima .
2 19
krndija26
Brko majstore!
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi