Derbi meč ovog kola

Musemić pred derbi sa Borcem: Pobjeda je imperativ

S. Grebović

Deseto vanredno kolo BH Telecom Premijer lige nam donosi derbi starih znalaca Sarajeva i Borca.

Susret je na rasporedu u srijedu od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Svoja očekivanja i viđenje od ovog meča na današnjoj press konferenciji iznio je šef struke Bordo tima Husref Musemić:

"Poslije poraza od ekipe Tuzle City pod imperativom smo pobjede. Ne možemo opet odigrati tako loše, moraćemo uložiti puno više želje i truda. Borac ove sezone igra po sistemu toplo-hladno. Imaju 3-4 kvalitetnih igrača koji iza sebe imaju zavidne karijere i kvalitet i moraćemo uložiti puno truda i želje da bi stigli do tri boda. Što se tiče igračkog kadra i dalje imamo problema. U takvoj smo situaciji da nam se desi da se jedan igrač oporavi, a drugi povrijedi. Istina je da imamo određenih kadrovskih problema, ali šta je tu je." 

Prisutnima se u press sali obratio i prvotimac FK Sarajevo Besim Šerbečić:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što je šef rekao sigurno da nam dolazi jedna kvalitetna ekipa sa nekoliko kvalitetnih individualca poput Stojana Vranješa. Ne smijemo biti naivni i zalijetitati se. Pod imperativom smo pobjede i postavićemo se tako. Atmosfera je i pored poraza u prošlom kolu jako dobra, a takva je od prvog dana od kada sam stigao u klub."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.