Serija A

Pjanić vratio Juventus na vrh

Edmir Škorić

Juve je u večeras u okviru petog kola Serije A gostovao u Bresciji i nakon preokreta je slavio s 2:1.

Juventus nije bio posebno raspoložen u Bresciji, posebno ne u prvom dijelu, a timu Marizija Sarrija nedostajao je i Cristiano Ronaldo.

Uslijedio je i hladan tuš na startu meča, kada je Alfredo Donnarumma četvrtim golom u sezoni donio veliku radost navijačima Brescije.

Imali su domaći još pokušaja, prijetio je Balotelli u dva navrata iz slobodnjaka u svom debiju, a dobru šansu za Torineze propustio je Higuain.

Juve se vratio u završnici prvog dijela. Dybala je izveo korner, golman domaćih Joronen pogodio Chancellora, a od njega se lopta odbija u mrežu Brescije.

U nastavku su gosti iz Torina bili bolji, a pobjedu im je donio Miralem Pjanić u 64. minuti. Bh. reprezentativac je, nakon što je Dybala pogodio živi zid iz slobodnjaka, odbijenu loptu sjajnim udarcem smjestio u mrežu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imao je Pjanić do kraja još jedan dobar pokušaj iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, ali rezultat se nije mijenjao.

Juve je sa 11 bodova ponovo lider, ima bod više, ali i utakmicu manje od drugoplasiranog Intera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.