Trka za najboljeg golgetera Premijer lige BiH

Ubiparip se učvrstio na listi strijelaca, Krpić nastavio post

Napadač Tuzla Cityja Vojo Ubiparip i nakon 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine zadržao se na čelu liste strijelaca.

Njegov klub jučer je gostovao u Vrapčićima kod Veleža i izgubio sa 2:1, a jedini gol za Tuzlake postigao je upravo Ubiparip. Prelijep gol sa oko 30 metara bio je Vojin deseti ove sezone u Premijer ligi te je ostao čvrsto na čelu liste strijelaca.

Njegov najbliži pratilac Sulejman Krpić nastavio je golgeterski post pošto ni jučer protiv Zvijezde nije postigao gol, a to mu je već bio treći vezani meč bez pogotka.

Ako Krpića ne ide u posljednje vrijeme, onda sigurno ide krilnog fudbalera Veleža, Brandaa, koji je niz golova nastavio jučer protiv Tuzla Cityja. Brazilac je postigao oba gola za svoj tim i na taj način došao do cifre od šest postignutih golova na 10 mečeva ove sezone. Trenutno je treći strijelac lige.

Dalje slijede Stojan Vranješ sa pet golova, Dražen Bagarić i Velibor Đurić sa po četiri pa Ahmetović, Crnkić, Čurjurić, Govedarica, Hebibović i Jović sa tri itd.

Lista strijelaca Premijer lige:

1. Ubiparip (Tuzla City) - 10 golova

2. Sulejman Krpić (Željezničar) - 7 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

3. Brandao de Souza (Velež) - 6 golova
Dejan Maksimović (Radnik) - 6 golova

5. Stojan Vranješ (Borac) - 5 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.