Radni dan, bez derbija... Skromna posjeta na bh. stadionima

Susretima Premijer lige prisustvovalo 12.100 gledatelja

Radni dan, bez derbija... Skromna posjeta na bh. stadionima

Jučer su igrane utakmice 10. kola Premijer lige BiH, a obzirom da je bio radni dan i da nije bilo većih derbija, posjeta širom Bosne i Hercegovine je bila nešto skromnija. 

Najviše gledatelja, prema službenim podacima Nogometnog saveza BiH, zabilježeno je na Koševu gdje je Sarajevo igralo protiv Borca. Toj utakmici prisustvovalo je 3.100 navijača koji su vidjeli jedan pogodak i to onaj Mersudina Ahmetovića pred sami kraj meča.

Odmah iza tog meča najposjećeniji je bio onaj u Mostaru, tačnije Vrapčićima, gdje je Velež igrao protiv Tuzla Cityja. Izabranici Feđe Dudića na kraju su pobijedili nakon preokreta sa 2:1, a susretu je prisustvovalo tri hiljade gledatelja.

Treći najposjesjećeniji stadion u BiH jučer je bio onaj Željin. Na Grbavici je susret Željezničara i Zvijezde 09 pratilo 2,763 gledatelja. Plavi su slavili sa uvjerljivih 6:0.

Lijep dan u Tuzli iskoristilo je 2,500 Tuzlaka i poneki Mostarac da gledaju utakmicu između Slobode i Zrinjskog. Gosti su slavili sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najmanje gledatelja zabilježeno je na susretima u Širokom Brijegu i Bijeljini. Na Pecari je meč Širokog i Mladosti gledalo 1.200 navijača, dok je na Gradskom stadionu u Bijeljini susret Radnika i Čelika pratilo tek 400 ljudi.

Ako sve ovo saberemo, dolazimo do podatka da je jučerašnjim utakmicama na bh. terenima prisustvovalo 12 hiljada i 800 gledatelja, a ukoliko to podijelimo na šest utakmica koliko je igrano, onda zaključujemo da je prosječno na jednom stadionu prisustvovalo dvije hiljade i 100 gledatelja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Bravo Lendo, ovaj put si blizu bio sa računanjem. Prošli put si ofulo pravo
3 1
Taceoni
Slabo na grbavici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti