Osim poslije Zvijezde govorio o Tuzla Cityju: Možda bude neka džomba pa se lopta odbije...

Trener FK Željezničar nakon meča

Osim poslije Zvijezde govorio o Tuzla Cityju: Možda bude neka džomba pa se lopta odbije...

FK Željezničar je večeras na svojoj Grbavici pobijedio Zvijezdu 09 sa visokih 6:0 u okviru 10. kola Premijer lige BiH. 

Nakon meča na press konferenciji je govorio trener Plavih Amar Osim. 

"Sticajem okolnosti došli smo rano u vodstvo i odveli smo meč u pravcu u kojem smo mi željeli. To svakako nije olakšalo posao Zvijezdi. Rezultat je možda malo previsok, ali mislim da je na kraju logičan jer su oni pali potpuno. Mi se nismo nešto previše ni otimali da damo mnogo golova, izmjenjali smo dosta igrača. Golovi su došli kao plod otvorene igre s obje strane".

"Lijepa utakmica. Zvijezda ima par pojedinaca koje moram izdvojiti. Golman je potencijal, iako je primio šest golova. Kapiten je strašan igrač, par puta je napravio poneki potez koji je naše igrače bacio na drugu stranu. Uživo još bolje izgleda. Ali, jednostavno, nedostaje im dosta toga, nemaju samopouzdanje i meč je završio kako je završio".

O ekipi za Tuzla City:

"Pa, svako ko zna ekipu našu i ko je vidio u kakvom smo sastavu igrali i kako smo vršili izmjene može pretpostaviti u kakvom sastavu ćemo igrati protiv Tuzla Cityja. Možda je to vidio i trener Tuzle... Lijepo je za trenera kada ima dosta igrača koji se nameču. Slatke muke su to".

O ambicijama:

"Poslije derbija sam rekao da se naše ambicije više ne mogu kriti. Od tada je to tako, nije se ništa promijenilo".

"Imali smo šest utakmica kući od 10. Imamo bodova koliko smo zaslužili. Velež nas je trebao pobijediti, nije kiks remi protiv njih. Oni imaju puno manje bodova nego što su zaslužili. To nije nikakav kiks. Oni su dramatično formu popravili u posljednje vrijeme".

O utakmici protiv Tuzle:

"Tamo će biti teren više suh, spor... Igrači će biti umorniji, i naši i njihovi, imamo još tri dana, vidjet ćemo".

O Zvijezdi:

"Ono što su večeras pokazali, oni su najlošija ekipa. Ali, nedostajala su im dva igrača, igrali su protiv nezgodnog rivala, na nezgodnom terenu... Oni su i prošle godine počeli pobjeđivati kada su se tereni pokvarili. Ne želim da me pogrešno shvate, oni su meni simpatični. Počeli su pobjeđivati na užasnim terenima, a onda su na krilima te pobjede igrali dobro do kraja prvenstva".

O terenima?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Hoće li nama više odgovarati njihov teren ili ne, to ne znam. Možda će baš nama bolje odgovarati. Imamo par dobrih šutera, možda bude kakva džomba na terenu, pa lopta odskoči. Ili damo glavom kao što je Ahmetoviću nepravilno odskočila pa je dao gol. Nema veze to kome odgovara, nama, njima, Tuzli, Veležu... Za kvalitet fudbala je najbolje da se ima šta vidjeti. Na slabijem terenu automatski imaš 30 do 40 posto stvari manje za vidjeti. Mi moramo napraviti slične terene na stadionima u BiH da bi gledatelji imali šta vidjeti. Da dođu i kažu vidjeli smo nekakvih 17 dobrih stvari..."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Uopste covjek nije seljacina, covjek je vrlo inteligentan, vrlo siroko vidjenje ima svega, direktan, objektivan, profesionalan...svaka cast. Ja bih njega stavio za selektora BiH, mislim da bi mnogo toga unaprijedio.
24 7
DamirT
Cuj imamo bodova koliko smo zasluzili a najmanje 6-7 sudijskom kradjom osvojili...
8 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi