(Foto: EPA)

Iron Mike priznao

Mike Tyson zbog stopala odbio UFC: Odmah bih tapkao...

Midhat Šljivak

Mike Tyson je bez dileme jedna od najvećih bokserskih legendi.

Strašni nokauter je izazivao pažnju gdje god bi se pojavio, a 1995. godine je imao priliku da uđe i u MMA sport.

UFC organizacija, koja je tada bila na samom početku, ponudila mu je borbu protiv Tanka Abbotta, ali se na kraju ipak odlučio odbiti ponudu i vratiti se boksu.

Dolazak u UFC bi ovu organizaciju sigurno odmah odveo u visine za što su morali čekati nekoliko godina, ali sam Iron Mike tvrdi da ne bi uspio u MMA sportu.

"Ne znam šta bi se dogodilo da sam otišao u UFC. Gledao sam ga nekoliko puta u tom periodu i primijetio sam da ljudi gaze drugim ljudima po stopalima. Ja imam najgora stopala na svijetu i da mi neko stane na njih, vjerovatno bih istog trenutka tapkao. Bez dileme bih samo odustao", rekao je Tyson.

Nakon odbijanja ponude Tyson je zaradio ogroman novac u borbama protiv Evandera Holyfielda i Lennoxa Lewisa, no kasnije je upao u dugove i izgubio je stotine miliona dolara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.