Argentinac je glasao za CR-a u dva navrata

Cristiano Ronaldo u izboru za igrača godine nikada nije dao glas Lionelu Messiju

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi prije nekoliko dana izabran je za najboljeg igrača svijeta za 2019. godinu u izboru FIFA-e.

Messi je imao odličnu sezonu u dresu Barcelone s kojom je uspio da dođe do titule prvaka Španije. Postigao je čak preko 50 golova i zasluženo je osvojio Zlatnu kopačku.

U izboru za The Best nagradu Messi je pobijedio Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda. Dosta pažnje izazvali su i glasovi ovih igrača koji su ujedno kapiteni svojih reprezentacija i imali su šansu da daju glas u FIFA-inom izboru.

Naime, Messi je najviše glasova dao Maneu, zatim Ronaldu, a na trećem mjestu mu je bio Frenkie de Jong. Van Dijk je Messiju dao najviše bodova, a zatim Salahu i Maneu.

S druge strane Ronaldo nije glasao za svoje konkurente. Portugalac je najviše glasova dao Matthijsu de Ligtu, a iza njega bili su Frenkie de Jong i Kylian Mbappe.

Španski mediji odmah su napravili analizu glasova s obzirom da nije prvi put da Messi daje glasove Ronaldu, a s druge strane zvuči nevjerovatno da Portugalac u izboru za igrača godine nikada nije dao glas Argentincu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je kao kapiten Argentine dao Ronaldu glasove u dva navrata. To je uradio prošle i ove godine. S druge strane Ronaldovi izbori su bili jako čudni, a nekoliko godina je glasao samo za samo tadašnje saigrače iz Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.