Je li FIFA lažirala izbor Lionela Messija? Fudbalski radnici u nevjerici zbog glasova!
(Foto: EPA)

Mnogi nisu glasali za Argentinca

Je li FIFA lažirala izbor Lionela Messija? Fudbalski radnici u nevjerici zbog glasova!

M. Šljivak

Lionel Messi izabran je za najboljeg fudbalera svijeta od strane Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Međutim, njegov izbor je postao je upitan jer su mnogobrojni fudbalski radnici izjavili kako nisu glasali za Argentinca.

Prvo su optužbe za lažiranje stigle iz Egipta, a zatim su se javili selektor Sudana Zdravko Logarušić i kapiten selekcije Nikaragve Juan Barrera.

Oni također tvrde da nisu glasali za Messija, a Logarušić je rekao:

"Izabrao sam Mohameda Salaha, Sadija Manea i Kyliana Mbappea. Fotografisao sam aplikaciju za glasanje nakon što sam je potpisao u Fudbalskom savezu. Ne znam šta se kasnije dogodilo", rekao je Logarušić.

Zatim se oglasio i Barrera. On tvrdi isto kao i Logarušić.

"Nisam glasao za Messija. Bio sam iznenađen kada sam vidio svoje ime među kapitenima koji su glasali za Messija. Iz FIFA su mi rekli da će mi poslati link za glasanje na mail, ali ga nikad nisam dobio", istakao ej Barrera.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To bi značilo da Barrera uopšte nije glasao, a FIFA je navela da je kapiten Nikaragve glas dao Messiju, Ronaldu i Maneu.

Top Komentari

Śmeker007
Hahhahahahah, pa jasno je da nije ni Messi ni CR zasluzili, a da ne pricamo za Van Dijk-a al hajd sta je tu je, no ako je Messi zasluzio onda je mogu odmah iduce godine dodijeliti Ahmetovicu komotnu...
3 6
daca
Fifalona Uefalona ?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi