Teška situacija u FK Sloboda

"Neki igrači su nam stidljivo priznali da ponekad dolaze gladni na trening"

Endin Čaušević

Fudbalski klub Sloboda nalazi se u velikim finansijskim problemima u prethodnih nekoliko mjeseci, a situacija u klubu je gora iz dana u dan.

Igrači Slobode pružaju solidne rezultate u novoj sezoni Premijer lige BiH s obzirom u kakvoj situaciji se nalaze. Više nije tajna da već mjesecima igrači ne dobijaju plate i čak su štrajkom to pokušali riješiti, ali bez uspjeha.

Na današnjoj sjedinici Gradskog vijeća Tuzla bilo je najviše priče o problemima u Slobodi koji se gomilaju već neko vrijeme. Prisutnim se obratio i član Skupštine Slobode, Aleksandar Jović, koji je otkrio u kakvim problemima se nalaze igrači ovog kluba.

"Trenutno stanje u FK Sloboda se može mjeriti sa humanitarnom katastrofom i to odgovorno tvrdim. Igrači nisu dobili plate tri mjeseca. Stanarine nisu plaćene igračima za prethodna tri mjeseca. Dešava se igračima da dolaze vlasnici stanova i istjeruju ih na ulicu. U razgovoru s nekim igračima stidljivo su nam priznali da ponekad dolaze gladni na trening", rekao je Jović i nastavio.

"Kao posljedice svega navedeno igrači su u reprezentativnoj pauzi odbili da putuju na prijateljski meč u Vinkovce i da ne treniraju desetak dana što je nezapamćeno u 100 godina Slobode. Kada su sve ekipe trenirale naši igrači su imali štrajk. U sezoni koja traje da jedna ekipa ne trenira deset dana ja to nisam čuo i to govori o stanju u kojem se klub nalazi. Direktni krivci po nama za tu situaciju su trenutni članovi Upravnog odbora koji su i pored upozorenja i vapaja trenera Lazarevića do dana danas se ništa nije servisiralo ništa prema igračima ili se servirao minimalan dio".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U ovoj situaciji ne vidim kako Sloboda za pet kola možda neće biti posljednja na tabeli. Sreća pa imamo ove komšije u Etno selo Stanišići i čini mi se da su i oni odustali. Zbog svega navedenog apelujem na gradske vijećnike da se ozbiljno pozabave stanjem u Slobodi".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.