Krunić utakmicu presjedio na klupi

Torino na krilima Belottija zadao Milanu novi bolan udarac

Admin Čaušević

Posljednji meč 5. kola Serije A odigran je na torinskom Olimpicu. Torino je poslije preokreta pobijedio Milan s 2:1. 

Rossoneri su bili bolji rival u prvom poluvremenu, a do vodstva su stigli u 18. minuti kada je Krzysztof Piatek realizovao prethodno diskutabilno dosuđeni penal.

Veliku šansu da udvostruče prednost gosti su imali u 22. minuti kada je Salvatore Sirigu bravuroznom odbranom zaustavio šut Francka Kessieja.

I u nastavku Milan je djelovao kao bolji tim, imali su nekoliko odličnih sitaucija za postizanje drugog gola, ali ih je koštala sebičnost i nepreciznost u završnici.

Popularni Bikovi su preokoret režirali za tri i pol minute, a glavni akter je bio je Andrea Belotti. Prvo je u 72. minuti zabio lijepo sa ivice kaznenog prostora, da bi tri minute kasnije na snalažljiv način makazicama zabio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostatak utakmica nije donio rezultatske promjene. Milan je pokušavao da izbjegne novi poraz, ali su popularni Bikovi na "italijanski" način sačuvali prednost i stigli do treće pobjede u sezoni. 

Bh. reprezentativac nije ulazio u igru te je i ovaj put cijeli meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.