Problemi za Staru damu

Sarrijev očajnički potez: Da li je ovo rješenje za poziciju lijevog beka?

Juventus već sutra nastavlja potjeru za Interom. Očekuje se lagana pobjeda Stare dame protiv SPAL-a, ali je trener Maurizio Sarri naišao na probleme. 

Naime, Maurizio Sarri je ostao bez svojih bekova, a posebno je problematična pozicija uz lijevu aut liniju.

Alex Sandro je otputovao u Brazil zbog smrti svoje bake, dok su Danilo i De Sciglio i dalje povrijeđeni.

Corriere della Sera zbog toga predviđa da će Sarri protiv SPAL-a na poziciju lijevog beka poslati veznjaka Blaisea Matuidija.

Iako odavno nije igrao na toj poziciji, Matuidiju ona nije nepoznanica. Naime, kratko je igrao lijevog beka u St. Etienneu prije nego što je 2011. godine prešao u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko ovakva solucija ne bude funkcionisala, Sarri će se vjerovatno odlučiti za tročlanu zadnju liniju. Nije nemoguće da streteg Stare dame "povuče" i Pietre Beruatta iz drugog tima.

Na poziciji desnog beka će igrati Juan Cuadrado, inače krilni fudbaler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.