Koliko vrijede njihove modne krpice?

Outfiti igrača i trenera Premijer lige: Neki nose košulje od 600 eura, ali s Husrefom ne može niko

Uz nogomet je uvijek išao novac, a samim tim luksuzan život. Kada ste uz sve to mladi, lijepi i puni života, onda je za vas samo nebo granica.

"Pare su tu da se troše", a obzirom da se posebno u današnje vrijeme imaju gdje potrošiti, onda je na onima koji zarađuju po nekoliko hiljada eura mjesečno da krenu u akciju.

Mladi, barem oni koji imaju novca, najčešće vole da ga troše na automobile, lijepe žene i modernu odjeću. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti samo ovim posljednjim.

Kod fudbalera u Premijer ligi najzastupljenije modne marke su one koje imaju priliku kupiti i ostali građani naše zemlje, obzirom da se većina tih radnji nalazi u gradovima širom BiH. Tako ormar zvijezda Premijer lige krase krpice brenda Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, US Polo, Levis, Armani itd.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko poredimo cijene pomenutih marki sa onim koje obično nose zvijezde najvećih evropskih timova, onda je jasno da se igrači iz naše lige nešto skromnije oblače, ali s druge strane i takve cifre za običnog građanina iz BiH koji hljeb zarađuje u privatnom sektoru su teško dostižne.

U nastavku ćemo izdvojiti nekoliko fudbalera i trenera te analizirati njihov 'ormar'.

1. Miloš Stanojević (FK Sarajevo)

Krećemo sa veznjakom FK Sarajevo Milošem Stanojevićem. Sa bordo klubom je prošle sezone osvojio duplu krunu, ali pred sami kraj sezone je povrijedio oko pa ga zbog te ozljede ni danas nema na terenu.

Slobodne dane očigledno često provodi u šopingu, a obzirom da je vrlo aktivan na Instagramu možemo lako upratiti koje marke najviše voli.

Jedna od njemu omiljenih marki je Dsquared2 koja, sudeći po cijenama na njenoj zvaničnoj stranici, nije nimalo jeftina.

U nastavku možete pogledati košulju pomenute marke koju nosi Stanojević, a koja, na zvaničnoj stranici košta vrtoglavih 655 eura. Treba reći da nije u pitanju baš identična košulja pa cijena sigurno može varirati u nekoliko desetina eura, a svakako trebamo uzeti u obzir i raznorazna sniženja pa navedena cijena može biti mnogo niža i realnija.

2. Semir Štilić (FK Željezničar)

Jedan od bogatijih fudbalera u Premijer ligi, ako ćemo gledati samo zaradu od nogometa, je svakako veznjak Željezničara Semir Štilić.

Nekadašnji reprezentativac BiH je fudbalski hljeb zarađivao po Poljskoj i Turskoj gdje je igrao u najvišim rangovima takmičenja, pa nije ni čudo da sebi danas može priuštiti nešto luksuzniji život.

Jedna od njemu omiljenih marki je Ami koja je kreirana 2011. godine. Tako ga možemo vidjeti na Instagramu u jednoj od njihovih dukserica, a ista takva na zvaničnoj stranici pomenute marke vrijedi 178 eura što je gotovo 400KM.

3. Mario Crnički (FK Mladost Doboj Kakanj)

Sljedeći po čijem ormaru preturamo je Mario Crnički, fudbaler Sarajeva koji je ove sezone na posudbi u ekipu Mladost Doboj Kakanj.

Mario je svojevremeno nastupao i za minhenski Bayern pa sigurno novac nije glavni razlog dolaska u BiH, ali će mu pomoći da kupi šta poželi, barem kada je odjeća u pitanju.

Moramo priznati da je bilo vrlo teško otkriti neke marke sa njegovih fotografija, pa ćemo izdvojiti samo dvije Adidas dukserice. U pitanju je ista dukserica, samo druga boja, a istu možete pronaći i vi u gotovo svim sportskim radnjama po Sarajevu i ostatku BiH.

Cijena gornjeg dijela je 'skromnih' 150KM, ali ukoliko naletite na neko sniženje možete je dobiti okruglo za 'stoju'.

4. Advan Kadušić (HŠK Zrinjski)

Došli smo i do fudbalera Zrinjskog Advana Kadušića. Kao i brojni fudbaleri u BiH, ali i dosta običnih građana, Advan je ljubitelj marke US Polo.

Ovaj američki brend očito zauzima većinu Advanovog ormara, a obzirom da ovu radnju može posjetiti svaki dan u Mepasu, jer živi u Mostaru, nije veliko iznenađenje što je to tako.

Na fotografijama ispod možete pogledati dio njegove US Polo kolekcije. Majica i košulja koju vidite ispod otprilike se kreću do 100KM.

5. Almir Bekić (FK Sloboda)

Jedan od onih koji su ljubitelji US Polo marke je i lijevi bek Slobode Almir Bekić. Također, izuzetno voli i italijansku marku Anthony Morato koja nije mnogo skupa.

Na njihovoj stranici se može pronaći slična majica koju ima Bekić, a ona košta 43 eura.

Također, Bekić ima sličnu košulju kakvu smo maloprije prezentirali u slučaju Kadušića, a kao što smo rekli ona vrijedi do 100KM ili možda malo više.

6. Dino Hasanović (FK Velež)

Na red je došao i veznjak Veleža Dino Hasanović. On je prije svega ljubitelj marke Nike koja je zatupljena gotovo na svakoj njegovoj fotografiji.

Dino očigledno ne pristaje na drugu marku kada su patike u pitanju tako da ima nekoliko pari Nike modela što se može i vidjeti na njegovim fotografijama. Osim toga, očito voli i marku Levis.

Nike tene koje on nosi obično vrijede od 150KM pa nadalje, dok je majica Levis koju možete vidjeti ispod teksta oko 50KM.

Također, Nike je zastupljen kod njega i kada su u pitanju trenerke, a to dokazuje i jedna fotografija. Ovakva Nike dukserica vrijedi oko 150KM. 

7. Amar Rahmanović (FK Sarajevo)

Amar Rahmanović iz FK Sarajevo svakako spada u grupu mladih, zgodnih i bogatih, a kada tome dodate i dobar modni ukus onda dobijete pravog manekena mimo fudbalskih terena.

Neke od marki koje on nosa su Nike, Adidas i Tommy Hilfiger. Patike na fotografijama vrijede sigurno preko 300KM, dok Tommy Hilfiger košulja ne bi trebala biti skuplja od 150. Kada je u pitanju Adidas trenerka, ona se vjerovatno kreće od 200 do 300KM.

8. Husref Musemić (Trener FK Sarajevo)

Posljednje mjesto rezervisano je za jedinog trenera na listi. To je šef struke FK Sarajevo Husref Musemić. Kada smo u naslovu naveli da sa 'Husrefom teško ko može', onda smo mislili na prefinjeni stil koji gaji trener aktuelnog prvaka BiH. Iako je npr. Stanojevićeva košulja daleko skuplja od nekih majica ili džempera u kojima se pojavljuje Husref, utisak je da se većini 'raje' ipak nešto više dopada ukus Husrefa, iako se o istom svakako ne raspravlja.

Legenda tima s Koševa veliki je ljubitelj mode, a marke poput Armanija, Tommy Hilfigera ili Ganta su mu očigledno omiljene te nakon što sve to pogledamo možemo reći da Musemić igrače iz Premijer lige ne može samo učiti fudbalu, već i modi.

U posljednje vrijeme pored terena i na press konferencijama često je bio u bijelim Armani tenama čija vrijednost je 120 funti ili otprilike 150 eura. Na posljednjoj utakmici protiv Borca došao je u Tommy Hilfiger džemperu koji na njihovoj zvaničnoj stranici košta 99 dolara, odnosno 90 eura ili 180KM.

Husref se na jednom od intervjua pojavio u skupocjenoj Gant majici koja košta otprilike 65 funti ili oko 170KM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.