Musemić isprovociran od strane novinara: Nije mi više jasno to pitanje, pa hajde smjenite me!

Trener FK Sarajevo

Musemić isprovociran od strane novinara: Nije mi više jasno to pitanje, pa hajde smjenite me!

Trener FK Sarajevo Husref Musemić obratio se novinarima na press konferenciji nakon utakmice protiv Borca. 

Bordo tim je meč dobio sa 1:0, a Husref je za početak rekao sljedeće:

"Mislim da su igrači danas imali neki voljni momenat i da smo igrali sasvim korektno. Mislim da je Borac imao samo jedan - dva šuta na gol. Drugo poluvrijeme smo krenuli sasvim solidno, ali poslije toga su nam pogodili stativu, imali smo malo sreće... Ipak, isplatila se ta borbenost i dobili smo meč".

"Je li igru briši, bodove piši", upitao je jedan od novinara. Musemićev odgovor je bio oštar.

"Ne bi bilo loše da skupa ti i ja pogledamo utakmicu, pa da onda damo neki komentar. Možda ti imaš bolje zapažanje nego ja. Očekuješ od mene da snimim utakmicu 90 minuta i da znam svaki sekund šta se desilo. Je li trebam ja to da znam? Je li treba? Ja ti predlažem da kompletnu utakmicu pregledamo pa ćemo biti pametniji", kaže Musemić i dodaje:

"Svi smo mi tu u bod - dva, rano je još. Imali smo dosta problema još od priprema. Ne mogu da shvatim da se stalno postavlja jedno te isto pitanje. Ja sam danas igrao sa svih pet napadača koje imam, nisam imao na klupi nijednog više. Je li mislite da Sarajevo može igrati isto kao na proljeće? Ma nema tu igrača sad. Možete postaviti pitanje kakvo hoćete, ali to morate shvatiti. Mi imamo jako puno problema. Gavrić nam je u najboljoj formi i povrijedio se. Jesam li ja sad kriv što je to tako? Što kaže Zinedine Zidane, jednu utakmicu izgubimo i odmah priča o smjeni trenera. Pa hajde, smjenite me, hajde. U čemu je problem više? Šta je? Pa vidite problema koliko imamo. Fali nam četiri ili pet najboljih igrača od prošle sezone. Pa dajte mi malo razuma, ne tražim podršku, nego samo realno da gledamo, a ne da mi postavljate takva pitanja 'igru briši, bodove piši'. Pa šta je to? Kakva su to pitanja? To je davno prošlo..."

Kakva je sada situacija s povredama?

"Rahmanović igra neplanirano puno. Ovo je previše za njega, doktori su rekli da ne može više. Ne znači da ako je neko zdrav odmah može igrati. Treba vremena da se vrati u formu, sve to ide sporo".

Slijedi Mladost. Može li tu eventualna pobjeda biti prekretnica?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa svaka pobjeda može biti prekretnica. Sada igramo protiv Mladosti. Više nije to ta ekipa kao od prije mjesec dana. Mi smo tu negdje, niko nam nije pobjegao. Zašto odmah praviti priče kao da je maj mjesec? Pa nije brate dragi ni oktobar", poručio je na kraju Husref.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
Navijam za Željezničar al iskreno od srca mislim da ovaj čovjek zaslužuje jedno veliko poštovanje, a ovi novinari šamare
33 4
DobarDam
Najveci glupan i prevarant u drzavi. Naravno da zeli biti smjenjen jer se obezbjedio ugovorom. A fino se i ugradio u ugovore nekih “igraca” Taldzija!!!
5 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi