Šta govore treneri iz BiH?

Najdosadnije izjave bh. trenera: Ove rečenice slušamo stalno i nikome nisu drage

Midhat Šljivak

Treneri u Bosni i Hercegovini rijetko imaju priliku da dugoročno vode ekipu. Prava je rijetkost naći stručnjaka koji je godinama vezan za jedan tim, a kako dolaze i odlaze sa pozicija, dobar broj njih ponavlja apsolutno iste rečenice prije i nakon utakmica.

Tako je već postalo uobičajeno da na press konferencijama i izjavama čujemo nešto drugačije. Istina, ni novinarska pitanja često ne budu spektakularna, ali odgovri se većinom unaprijed znaju.

To je fudbal

To je fudbal - rečenica je koju veoma teško možemo čuti iz usta mnogih trenera nakon što njihov tim doživi neki neugodan poraz i kada nema drugog opravdanja za loš rezultat.

Ne smijemo podcijeniti rivala jer danas svi igraju fudbal

Ne smijemo podcijeniti rivala jer danas svi igraju fudbal - Još jedna rečenica koja je jako česta na bh. terenima. Istina, svi danas igraju fudbal, ali ova rečenica je uveliko postala dosadna.

Teren je bio težak za igru

Teren je bio težak za igru - Veoma česta rečenica kada je u pitanju Premijer liga BiH. Tereni u našoj zemlji su daleko od idealnih, pa treneri to maksimalno koriste kako bi se opravdali za lošije izdanje svojih ekipa. Međutim, koriste je i treneri pobjedničkih ekipa kada ne znaju šta reći u izjavama.

Ostavit ćemo srce na terenu

Ostavit ćemo srce na terenu - Rečenica koju treneri često izgovaraju, posebno pred derbi utakmice ili mečeve u kojima im je neophodan dobar rezultat.

Nemam šta da zamjerim igračima

Nemam šta da zamjerim igračima - Ovu rečenicu vjerovatno i najčešće možemo čuti na terenima širom Bosne i Hercegovine. Rijetkost je naći trenera koji ove riječi nije izgovorio u barem jednoj izjavi, posebno ako smatra da je njegov tim nepravedno poražen.

O kvalitetima protivničke ekipe ne treba trošiti riječi

O kvalitetima protivničke ekipe ne treba trošiti riječi - Još jedna rečenica u kojoj treneri traže spas ako ne znaju šta će konkretno reći pred utakmicu. Česta je na bh. terenima.

Publika nam je bila 12. igrač

Publika nam je bila 12. igrač - Navijači zaista znaju dati krila fudbalerima u određenim utakmicama, ali rečenica da su 12. igrač nekog tima je izuzetno česta, pa čak i kada neke velike podrške nije bilo.

Okrećemo se sljedećoj utakmici

Okrećemo se sljedećoj utakmici - Još jedna u nizu rečenica koja se iz kola u kolo pojavljuje na bh. terenima i možda jedna od najčešće izgovorenih rečenica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.