Naravno, tradicija ne mora značiti ništa

Kratka tradicija kaže: Željezničar bi trebao slaviti na Tušnju

Danas su na rasporedu tri utakmice 11. kola Premijer lige BiH, a najzanimljivija od njih svakako je ona koja će se odigrati na Tušnju.

Naime, drugoplasirana ekipa na premijerligaškoj tabeli, Tuzla City, će ugostiti lidera, FK Željezničar.

Željezničar je u sjajnoj formi, puno je veće ime u bh. fudbalu, pa je favorit iako je gost.

Tako barem kažu kladionice: Kladionica MOZZART na pobjedu Željezničara nudi kvotu 2.30, a na trijumf Tuzla Cityja 3.15.

Međutim, i ako se gleda kratka tradicija u duelima Tuzla Cityja i Željezničara, ona je na strani Plavih sa Grbavice. Barem danas.

Naime, Tuzla City i Željezničar su do sada odigrali tri međusobna duela, a sva tri puta su slavili gosti.

Svi dosadašnji dueli pomenutih rivala odigrani su prošle sezone pošto je to bila prva sezona Tuzla Cityja u elitnom rangu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi duel je odigran u augustu prošle godine, a Željezničar je kao gost slavio sa 0:2. Drugi duel je odigran tri mjeseca kasnije, a tadaje Tuzla City slavio na Grbavici sa 2:3.

Zadnji duel ovih rivala je odigran u maju ove godine i ponovo su slavili gosti. Meč na Tušnju u svoju korist je riješio Željezničar rezultatom 0:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.